play

EU-maat kokoontuvat tänään päättämään yhteisestä linjasta Kiinasta tulevien matkustajien koronatestaukseen

STT-Lehtikuva

EU:ssa kokoonnutaan tänään päättämään yhteisestä linjasta Kiinasta tulevien matkustajien koronatestaukseen.

EU:n puheenjohtajamaa Ruotsi on käynnistänyt EU:n kriisinhallintamekanismin, jonka avulla koordinoidaan EU-maiden yhteisiä poliittisia linjauksia kriisitilanteissa.

Kiinassa koronatartuntojen määrä on lisääntynyt räjähdysmäisesti sen jälkeen kun maa purki tiukat koronarajoituksensa joulukuussa. Nyt EU:ssa pelätään, että Kiinasta saapuvat matkustavat voisivat tuoda mukanaan uusia muunnoksia, jotka kiertäisivät nykyisten rokotusten antamaa suojaa.

Maailman terveysjärjestö WHO:lta puuttuvat tuoreet tiedot Kiinan koronatilanteesta yli viikon ajalta, kertoo uutistoimisto AFP.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Euroopan komissio kertoi tiistaina, että ylivoimainen enemmistö EU:n jäsenmaista haluaa, että Kiinasta tuleville matkustajille tehtäisiin koronatesti ennen heidän lähtöään Kiinasta.

AFP:n mukaan asiasta päästiin yhteisymmärrykseen Brysselissä tiistaina pidetyssä terveysministeriöiden virkamiesten kokouksessa.

Muun muassa Australia, Kanada, Britannia, Ranska ja Yhdysvallat ovat päättäneet kiristää maahantulovaatimuksiaan Kiinan heikentyneen koronatilanteen vuoksi.

Kiina on esittänyt vastalauseen rajoitusten tiukentamisesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

EU on tarjoutunut lahjoittamaan Kiinalle koronarokotteita, ja tiistaina Euroopan komissio totesi, että tarjous on yhä voimassa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi