play

Perussuomalaiset on kiilannut SDP:n ohitse kakkoseksi Ylen puoluekannatusmittauksessa

Perussuomalaisten suosio parani kuukauden takaisesta 1,9 prosenttiyksiköllä ollen nyt 19,3 prosenttia.

Perussuomalaisten suosio parani kuukauden takaisesta 1,9 prosenttiyksiköllä ollen nyt 19,3 prosenttia. Kuva: EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Oppositiopuolue perussuomalaiset on kiilannut pääministeripuolue SDP:n ohitse Ylen puoluekannatusmittauksessa. Perussuomalaisten suosio parani kuukauden takaisesta 1,9 prosenttiyksiköllä ollen nyt 19,3 prosenttia. SDP:n kannatus pysyi liki muuttumattomana 18,8 prosentissa.

–  Perussuomalaisilla näkyy ensinnäkin, että kannatus nousee nyt naisten keskuudessa. Oikeastaan koko kannatusnousu tulee naisista, sanoo Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja Ylen jutussa.

Turjan mukaan perussuomalaiset saa kannatusta myös nukkuvien puolueesta, minkä lisäksi kannatusta tihkuu muilta porvaripuolueilta ja hieman vasemmalta.

Suosituimpana puolueena jatkaa kokoomus 23 prosentin kannatuksella. Oppositiopuolue menetti kannatustaan prosenttiyksikön verran.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viime kuussa hallituspuolue keskustan kannatus sukelsi ensimmäistä kertaa mittaushistorian aikana alle kymmenen prosentin. Tuoreessa kyselyssä puolueen tilanne on kohentunut 10,9 prosenttiin.

Muista hallituspuolueista vihreiden kannatus oli 9,6, vasemmiston 8,6 ja RKP:n 4,0 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli liki 3  000:ta ihmistä, joista puoluekantansa ilmoitti reilut 2  100. Virhemarginaali on 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa. Haastattelut tehtiin joulukuussa ja tammikuun alussa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi