play

Eduskunta on hyväksynyt Sanna Marinin eronpyynnön

Sanna Marin piti viime torstaina eduskunnassa tiedotustilaisuuden, jossa hän vastasi median kysymyksiin uudesta työstään ja kansanedustajan toimen jättämisestä.

Sanna Marin piti viime torstaina eduskunnassa tiedotustilaisuuden, jossa hän vastasi median kysymyksiin uudesta työstään ja kansanedustajan toimen jättämisestä. Kuva: Lehtikuva

STT

Eduskunnan täysistunto on hyväksynyt entisen pääministerin, kansanedustaja Sanna Marinin (sd.) eronpyynnön. Eduskunnan puhemiesneuvosto oli aiemmin kertonut puoltavansa Marinin eroa.

Marin ilmoitti viime viikolla, että hän hakee vapautusta kansanedustajan tehtävistään, sillä hänet on valittu Tony Blair Instituten strategiseksi neuvonantajaksi. Instituutti on kertonut, että Marinin tehtävänä on neuvoa eri maiden poliittisia johtajia näiden uudistusohjelmissa.

Perustuslain mukaan eduskunta voi myöntää kansanedustajalle tämän pyynnöstä vapautuksen edustajantoimesta, jos se katsoo, että vapautuksen myöntämiseen on hyväksyttävä syy.

Vapautus kansanedustajan toimesta myönnettiin keskiviikosta alkaen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eduskuntaan nousee Marinin tilalle Lotta Hamari (sd.).

Asian käsittelyn yhteydessä kuultiin salissa vain yksi puheenvuoro, joka tuli perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpäältä. Hän sanoi kunnioittavansa puhemiesneuvoston harkintaa mutta halusi muistuttaa, että kansanedustajuus on luottamustoimi.

–  Äänestäjän tulee voida luottaa siihen, että kansanedustajaksi valittu kunnioittaa äänestäjiään ja hoitaa heidän antamaansa luottamusta ja parhaan kykynsä mukaan hoitaa tehtävää.

Mäenpään mukaan vaalipiirissä edustajaehdokkaita kohtaan ei myöskään ole ihan tasapuolista, jos joku pian paikan saatuaan lähtee muihin tehtäviin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Äänimäärä olisi siellä ehkä saattanut jakautua eri tavalla.

Hän sanoi lisäksi kannattavansa ajatusta siitä, että eduskunta linjaa selvät pelisäännöt kansanedustajuudesta eroamisesta.

Instituutin nimi tulee Tony Blairilta, joka toimi Britannian työväenpuolueen puheenjohtajana vuosina 1994–2007 ja Britannian pääministerinä vuosina 1997–2007. Blair oli pääministeriaikanaan Yhdysvaltain uskollinen liittolainen, ja hän vei Britannian Yhdysvaltain rinnalla mukaan Irakin sotaan vuonna 2003.

Hänen suosionsa hiipui sitä mukaa, kun sotilasoperaatioiden vastustus kasvoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Blair ilmoitti instituutin perustamisesta joulukuussa 2016. Instituutin rahoitus on vuosien varrella herättänyt keskustelua ainakin Britanniassa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi