play

Pohjois-Savon Leppävirralla ainakin kaksi ihmistä loukkaantui vakavasti kymmenen auton ketjukolarissa

STT-Lehtikuva

Pohjois-Savon Leppävirralla tapahtui tiistai-iltapäivällä kymmenen auton ketjukolari, kertoi Itä-Suomen poliisi.

Pelastuslaitos arvioi tilannepaikalla onnettomuudessa loukkaantuneen kahdeksan ihmistä, joista kolme vakavasti. Kuopion yliopistollinen sairaala (Kys) kertoi myöhemmin tiedotteessaan, että Kysiin oli tullut hoidettavaksi kuusi ihmistä, joista kaksi oli vakavasti loukkaantuneita. Lisäksi lievästi loukkaantuneita oli tulossa sairaalaan tarkastukseen.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudessa kuoli yksi koira.

Poliisin ja pelastuslaitoksen mukaan osallisena olleita henkilöautoja oli kahdeksan ja raskaita ajoneuvoja kaksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Onnettomuusautoissa oli poliisin mukaan yhteensä noin parikymmentä ihmistä. Pelastuslaitoksen mukaan paikalle sattunut linja-auto otettiin käyttöön pelastustoiminnan johtajan valtuuksilla, jotta onnettomuudessa altistuneet saatiin suojaan.

Poliisin mukaan useat ajoneuvot kärsivät vahinkoja onnettomuudessa.

Poliisi kertoi selvittävänsä onnettomuuden syytä. Poliisin mukaan ajokeli oli onnettomuushetkellä huono.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Lauri Holapan mukaan on ollut hyvin todennäköistä, että sääolosuhteet ovat vaikuttaneet onnettomuuden syntyyn.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Maakunnassa oli tiistai-iltana voimassa varoitus huonosta ajokelistä jäätävän tihkusateen, lumi- ja räntäsateen sekä sään lauhtumisen vuoksi.

Onnettomuus tapahtui noin puoli viiden aikaan iltapäivällä Viitostien ja Kivilahdentien risteyksen kohdilla noin kolme kilometriä Oravikoskelta Kuopion suuntaan. Viitostien liikenne oli poikki onnettomuuden vuoksi. Poliisi ohjeisti kiertämään onnettomuuspaikan valtatie 9:n ja Kotalahdentien kautta. Noin kello 19 aikaan poliisi kertoi liikenteen kulkevan jälleen molempiin suuntiin onnettomuuspaikalla.

Paikalle lähetettiin noin 20 poliisin, pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksikköä. Pelastushenkilöstöä lähetettiin Leppävirran paloaseman lisäksi Varkaudesta ja Kuopiosta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi