play

Poliisi julkaisi tuntomerkit miehestä, jonka osuutta Rautjärven kirkkopaloon selvitetään – katso kuva

Joulupäivänä paloi myös noin 30 kilometrin päässä kirkosta sijaitseva asuinrakennus.

Joulupäivänä paloi myös noin 30 kilometrin päässä kirkosta sijaitseva asuinrakennus. Kuva: Lauri Heino / Lehtikuva

Heli Paananen

Poliisi pyytää havaintoja Rautjärven sunnuntaiseen kirkkopaloon liittyen. Erityisen kiinnostunut poliisi on viininpunaisesta Opel Astra -merkkisestä autosta sekä 60–80-vuotiaasta miehestä, jonka tuntomerkit julkaistiin maanantai-iltana.

Poliisin mukaan mies on harmaantunut ja ruumiinrakenteeltaan hoikka. Päällään hänellä on ollut mustat kumisaappaat, mustat housut, ruskea takki ja sinivalkoinen pipo.

Poliisi kertoo tiedotteessa kaipaavansa havaintoja myös Rautjärven ja Imatran alueilla joulun aikaan liikkuneesta viistoperäisestä vuoden 2020 viininpunaisesta Opel Astrasta.

– Poliisilla on tällä hetkellä useita tutkintalinjoja, ja meillä on selvityksen alla useita henkilöitä. Tässä vaiheessa esitutkintaa haluamme selvittää yhden henkilön ja kyseisen auton liikkeitä. Kaikki havainnot ovat meille tärkeitä, sanoo Kaakkois-Suomen rikoskomisario Mika Salminen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Havainnot pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi

Kuva: Poliisi

Rautjärven kirkko tuhoutui tulipalossa 25. joulukuuta. Hetkeä myöhemmin samana päivänä paloi noin 30 kilometrin päässä kirkosta sijaitseva asuinrakennus. Kiinteistön alueelta löytyi vainaja, jonka kuolemaan poliisi ei epäile liittyvän rikosta. Poliisi ei ole kommentoinut sitä, liittyvätkö nyt julkaistut tuntomerkit kyseiseen henkilöön.

Poliisi jatkaa tapahtumien tutkintaa ja selvittää onko tulipaloilla yhteyttä toisiinsa. Kirkkopaloa tutkitaan törkeänä tuhotyönä. Poliisi vahvisti maanantaina myös jo aiemmin julkisuudessa olleet tiedot kirkon ovien sulkemisesta naruilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Poliisi epäilee, että narut olisi asetettu mahdollisesti siksi, että ne estäisivät kirkosta ulospääsyn. Kirkossa olleet ihmiset kuitenkin pääsivät kirkosta pois vahingoittumattomina, Salminen sanoi.

Kirkossa oli palon syttyessä noin 30 henkilöä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi