play

Poliisi epäilee rekan kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Leppävirran ketjukolarissa

Onnettomuuden jälkiä lumihangessa Viitostien varrella Leppävirralla tiistaina. LEHTIKUVA / MATIAS HONKAMAA

Onnettomuuden jälkiä lumihangessa Viitostien varrella Leppävirralla tiistaina. LEHTIKUVA / MATIAS HONKAMAA

STT-Lehtikuva

Poliisi epäilee yhtä rekan kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Leppävirralla Pohjois-Savossa eilen sattuneessa ketjukolarissa. Poliisin mukaan kolarin mahdolliset muut rikosnimikkeet ja osallisuudet tarkentuvat kuitenkin vielä esitutkinnan edetessä.

–  Hyvin todennäköisesti siihen tulee vielä vammantuottamus (epäiltynä rikosnimikkeenä), rikoskomisario Jari Lehto Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo STT:lle.

Eilen puoli viiden aikaan iltapäivällä Viitostiellä tapahtuneessa kolarissa oli mukana yhteensä kymmenen autoa, joista kaksi oli rekkoja.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että onnettomuudessa mukana olleissa autoissa oli kaikkiaan 13 ihmistä, joista neljä loukkaantui vakavasti. Eilen Kuopion yliopistollinen sairaala kertoi, että vakavia loukkaantumisia olisi sattunut kaksi. Lisäksi onnettomuudessa kuoli yksi koira.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pelastuslaitos arvioi tuoreeltaan, että onnettomuudessa loukkaantui ylipäätään yhteensä kahdeksan ihmistä.

Lehdon mukaan poliisi on tänään pyrkinyt selvittämään, mitä kolarissa on tapahtunut. Kaikkia osapuolia poliisi ei ole kuitenkaan vielä kuullut.

–  En osaa sanoa, ketä kaikkia osallisia on tähän mennessä jututettu. Osa on vielä sairaalahoidossakin, Lehto sanoo.

–  Joka tapauksessa aika montaa osallista on jo päästy puhuttamaan. Sen perusteella tapahtumien kulku on tietyllä tavalla meille auennut, vaikka sinne jäi vielä muutamia selvitettäviä kohtia ja aukkoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rekka törmäsi edessään ajaneisiin henkilöautoihin

Poliisin mukaan onnettomuus tapahtui Viitostiellä Kuopiosta Varkauden suuntaan menevällä ajokaistalla. Onnettomuuspaikka oli Oraviniementien ja Kivilahdentien risteysalue.

Onnettomuus tapahtui, kun Kuopion suunnasta ajanut henkilöauto valmistautui kääntymään vasemmalle Oraviniementielle. Kääntyvän auton perässä ajoi viisi henkilöautoa, täysperävaunurekka ja tämän jälkeen vielä yksi henkilöauto.

Poliisin mukaan kyseinen rekka oli törmännyt useisiin edessään ajaneisiin henkilöautoihin. Ensimmäinen rekan edessä ollut henkilöauto oli kuitenkin ehtinyt väistää alta pois tien oikealle puolelle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Osa henkilöautoista ajautui törmäyksen vuoksi vastaantulevien kaistalle henkilöauton ja toisen täysperävaunurekan eteen, mistä aiheutui lisää törmäyksiä.

Poliisi kertoo yhä selvittävänsä, oliko risteysalueella tapahtunut esimerkiksi peräänajo jo ennen kuin Kuopion suunnasta tullut rekka törmäsi edellään ajaneisiin henkilöautoihin.

Vakavimmat loukkaantumiset Kuopion suunnasta tulleissa autoissa

Rikoskomisario Lehdon mukaan kolarin vakavimmat loukkaantumiset tapahtuivat autoissa, joiden perään Kuopion suunnasta tullut rekka oli törmännyt.

Hän ei kommentoi vakavasti loukkaantuneiden ikää mutta kertoo, että ylipäätään loukkaantuneiden joukossa oli myös lapsia. Hän ei tiedä, minkälaisia vammoja vakavasti loukkaantuneet olivat kärsineet.

Lehdon mukaan poliisilla ei myöskään ole vielä tiedossa, mitä rekoilla on ollut lastinaan onnettomuushetkellä.

Poliisin tiedotteen mukaan risteysalue on valaistu. Onnettomuushetken liikenneolosuhteet olivat kuitenkin todella vaikeat pöllyävän lumen vuoksi, tiedotteessa sanotaan.

Poliisi arvioi, että ajokeli on todennäköisesti vaikuttanut kuljettajien tekemiin havaintoihin.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi