play

Poliisihallitus syrji ylitarkastajan virkaan hakenutta miestä iän perusteella, katsoo hallinto-oikeus

Rakennus, jossa Poliisihallitus toimii Itä-Pasilassa Helsingissä. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Rakennus, jossa Poliisihallitus toimii Itä-Pasilassa Helsingissä. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT-Lehtikuva

Helsingin hallinto-oikeus katsoo, että Poliisihallitus (Poha) syrji iän perusteella ylitarkastajan virkaan hakenutta miestä. Oikeuden mukaan virkaan nimitettiin viime vuonna toinen henkilö, joka oli miestä nuorempi ja vähemmän ansioitunut.

–  Hallinto-oikeus katsoo, että Poliisihallitus ei ole osoittanut, että virkaan nimitetyn valinta olisi johtunut muusta seikasta kuin hänen iästään. Poliisihallituksen menettelyä ylitarkastajan viran täyttämisessä on siten pidettävä yhdenvertaisuuslain 8 §:ssä tarkoitettuna kiellettynä syrjintänä, hallinto-oikeus toteaa päätöksessään.

Valituksen hallinto-oikeuteen teki valinnan ulkopuolelle jäänyt mies, joka katsoi tulleensa syrjityksi ikänsä perustella. Asianosaisten iät eivät käy ilmi päätöksestä.

Mies vetosi asiassa muun muassa ansioyhteenvetoon, joka hänen mukaansa osoittaa, että hänellä on parhaat edellytykset tehtävän menestykselliselle hoitamiselle. Hänellä on kaksi ylempää korkeakoulututkintoa ja valitulla hakijalla yksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisihallitus kiisti, että hakijoiden ikä olisi ollut valinnan perusteena.

–  Nimityspäätös on perustunut kokonaisharkintaan siitä, kuka hakijoista on viran tehtäväala, perustuslain mukaiset yleiset nimitysperusteet ja niitä koskevat painotukset huomioon ottaen ansioitunein sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan soveltuvin ylitarkastajan virkaan nimitettäväksi, Poha sanoi oikeudelle antamassaan selvityksessä.

Hallinto-oikeus määräsi nimityspäätöksen kumottavaksi ja uudelleen käsiteltäväksi. Tuomioistuin ei ota kantaa siihen, miten Poliisihallitus tämän jälkeen toimii ja kenet se lopulta nimittää virkaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi