play

Pro jätti lakkovaroituksen Paltalle – vaatii pääsyä ilmailualan sopimusosapuoleksi

Lakon on määrä kestää 3.–17. tammikuuta. LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho

Lakon on määrä kestää 3.–17. tammikuuta. LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho

STT-Lehtikuva

Ammattiliitto Pro jätti perjantaina Palvelualojen työnantajille lakkovaroituksen, joka koskee Prohon kuuluvia Ilmailutekniikan ammattiyhdistyksen (ITA) jäseniä. Lakon on määrä kestää 3.–17. tammikuuta. Se koskee Finnairin, Finnair Technical Services -yhtiön, TCRn, Swissportin, Ga Telesis -yhtiön ja Hub Logisticsin toimipaikkoja, joissa työskentelee ITAn jäseniä. Ylityö-, vuoronvaihto- ja komennustyökielto alkaa jo sunnuntaina puolilta öin.

ITAn jäseniin sovelletaan Paltan ja Ilmailualan Unioni IAU:n välistä työehtosopimista. Pro haluaa joko irrottaa jäsenensä tästä sopimuksesta tai päästä mukaan sopimusosapuoleksi. IAU ja Palta eivät ole olleet tähän suostuvaisia.

–  ITA:n prolaiset jäsenet ovat vankina sopimuksessa, johon heillä ei ole pitkään aikaan ollut aitoja vaikutusmahdollisuuksia. Tilanne on työehtojen ja sopimusneuvottelujen kannalta kestämätön. Sopimuksia pitää olla neuvottelemassa ne tahot, jotka ovat sopimuksessa enemmistönä ja joihin niitä myös sovelletaan, sanoi Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen tiedotteessa.

Pro vaatii Malisen mukaan myös, että ITAlle annetaan mahdollisuus valita omat luottamusmiehensä ja tehdä paikallisia sopimuksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Palta: Piittaamatonta Pron taholta

Palta katsoo Pron työtaistelutoimien osoittavan piittaamattomuutta liiton taholta, kun työtaistelu järjestetään vuodenvaihteessa, kun matkustaminen on vilkasta ja koronatilanne pahenee.

–  On vaikea löytää ymmärrystä Pron työtaistelutoimille. Kyseessä on ennen muuta ay-järjestöjen keskinäinen kiista siitä, mikä liitto alan työntekijöitä edustaa työehtosopimusneuvotteluissa. Kärsijöiksi tässä kiistassa joutuvat ilmailualan yritykset ja viime kädessä matkustajat, moitti työnantajapuolta edustava Paltan neuvottelujohtaja Pasi Vuorio tiedotteessa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi