play

Puolisonsa Vihdissä murhanneelle miehelle elinkautinen – oikeuden mukaan pitkään jatkuneessa väkivallassa oli kunniaväkivallan piirteitä

STT-Lehtikuva

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 36-vuotiaan miehen puolisonsa murhasta elinkautiseen vankeuteen. Murha tapahtui toukokuussa Vihdissä.

Käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen rikokseen, joka tehtiin vakaasta harkinnasta ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Käräjäoikeuden mukaan mies puukotti ja viilsi naista useilla eri teräaseilla yhteensä lähes 80 kertaa.

Mies pakotti puolisonsa matkustamaan Irakiin ja halusi tapattaa hänet siellä

Käräjäoikeuden mukaan tuomittu oli jo pitkään esittänyt uhria vastaan tappouhkauksia ja ollut häntä kohtaan väkivaltainen. Uhri oli joutunut hakeutumaan turvakotiin ja poliisi oli katsonut aiheelliseksi määrätä uhrin suojaksi väliaikaisen lähestymiskiellon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Oikeuden mukaan henkirikoksessa on kysymys lähisuhdeväkivallasta, jossa tekijä ja uhri eivät ole olleet tasavertaisessa asemassa ja jossa uhri on ollut erityisen suojelun tarpeessa.

Myös oikeudessa kuullut todistajat kertoivat naisen pelänneen miestään ja puhuneen heille miehen väkivaltaisuudesta ja kontrolloivuudesta. Nainen oli erään todistajan mukaan kertonut olevansa "kuin vanki omassa kodissaan".

Kun uhrin kuitenkin onnistui palata Suomeen, oli mies jatkanut väkivaltaista käyttäytymistään naista kohtaan.

STT ei poikkeuksellisesti julkaise tuomitun nimeä perheen lasten yksityiselämän ja turvallisuuden suojelemiseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi