play

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 106–65, myös Purra ja Rydman nauttivat luottamusta

Perussuomalaisia eduskunnan täysistunnossa perjantaina.

Perussuomalaisia eduskunnan täysistunnossa perjantaina. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

STT

Hallitus sai perjantaina eduskunnan luottamuksen äänin 106–65. SDP esitti epäluottamusta hallitukselle keskiviikkona, kun eduskunta keskusteli hallituksen rasismitiedonannosta.

Myös valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) ja elinkeinoministeri Wille Rydman (ps.) saivat perjantain äänestyksissä eduskunnan luottamuksen. Purra sai luottamuksen äänin 104–65 ja Rydman 106–65. Purralle epäluottamusta esitti keskiviikkona vihreät ja Rydmanille vasemmistoliitto.

Hallituksen rivit pysyivät luottamusäänestyksissä varsin suorassa. Ainoastaan RKP:n Eva Biaudet äänesti Rydmanin ja Purran luottamuksesta tyhjää.

Itse hallituksen luottamusäänestyksessä Biaudet'kaan ei enää sooloillut, joten hallitus sai paikalla olleilta hallituspuolueiden kansanedustajilta täyden luottamuksen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rydmanin ja Purran luottamusäänestysten tulosten hienoista eroa selittää, että keskustan kansanedustajat Antti Kaikkonen sekä Anne Kalmari äänestivät Rydmanin luottamuksen puolesta.

Näin ollen he äänestivät vastoin keskustan etukäteen ilmoittamaa linjaa, jonka mukaan puolueen kansanedustajien oli määrä äänestää luottamusäänestyksissä kautta linjan tyhjää.

Kaikkosen mukaan kyseessä oli kuitenkin vahinko. Hän kertoi äänestyksen jälkeen STT:lle, että sekä hän että Kalmari äänestivät vahingossa Rydmanin luottamuksen puolesta. Kummankin oli Kaikkosen mukaan tarkoitus äänestää tyhjää.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kertoi puolueen äänestyslinjasta torstaina ja kutsui sitä "keltaisen kortin" eli varoituksen antamiseksi hallitukselle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Purran ja hallituksen kohdalla Kaikkonen sekä Kalmari äänestivät keskustan muiden kansanedustajien tavoin tyhjää.

Hallitus hyväksyi tiedonannon yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä viime viikon torstaina. Tiedonannossa on 23 eri toimenpidettä yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämiseksi.

RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson on tiedonannon valmistumisen jälkeen sanonut lähtevänsä siitä, että hallituksen linjan pitää olla myös eduskuntaryhmän linja ja että tiedonantoa seuraavissa luottamusäänestyksissä myös RKP tukee hallitusta. Puolueen kansanedustajista kriittisin on ollut Biaudet.

Tiedonannon antamisesta sovittiin hallituspuolueiden puheenjohtajien kesken heinäkuussa sen jälkeen, kun valtiovarainministeri Purra oli pyytänyt anteeksi noin 15 vuoden takaisia kirjoituksiaan eduskunnan nykyisen puhemiehen Jussi Halla-ahon (ps.) Scripta-blogin vieraskirjassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Media on julkaissut paitsi Purran myös elinkeinoministeri Rydmanin rasistisia kirjoituksia menneiltä vuosilta. Rydmanin edeltäjä Vilhelm Junnila (ps.) puolestaan erosi elinkeinoministerin tehtävästä nopeasti sen takia, että muun muassa hänen vaalimainoksissaan oli natsiviittauksia.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi