play

Mikkel Näkkäläjärvi SDP:n puoluesihteeriksi –  kaksi ehdokasta luopui kisasta Lindtmanin kerrottua suosikkinsa

Alun perin puoluesihteerin paikkaa tavoitteli neljä ehdokasta, mutta kaksi ehdokasta luopui kisasta.

Alun perin puoluesihteerin paikkaa tavoitteli neljä ehdokasta, mutta kaksi ehdokasta luopui kisasta. Kuva: MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Mikkel Näkkäläjärvi on valittu SDP:n puoluesihteeriksi jonkinlaiseksi draamaksi äityneessä puoluesihteerikisassa.

Näkkäläjärvi sai äänestyksessä 257 ääntä. Hanna Kuntsi sai 170 ääntä. Tyhjiä ääniä annettiin 57.

Alun perin puoluesihteerin paikkaa tavoitteli neljä ehdokasta, mutta kaksi ehdokasta luopui kisasta, sillä puolueen tuore puheenjohtaja Antti Lindtman kertoi kannattavansa Näkkäläjärveä tai Kuntsia.

Kisasta luopuivat Matti Niemi ja Kaisa Vatanen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puoluekokouksessa Lindtmanin päätös kertoa suosikkinsa herätti tuoreeltaan ihmetystä ja kritiikkiä. Näkkäläjärveltä kysyttiin tiedotustilaisuudessa myös tästä ja siitä, miten hän saa koko puolueväen luottamuksen.

Näkkäläjärven mukaan he tekivät ehdokkaiden kanssa hienon puoluesihteerikiertueen. Hän kertoi arvostavansa muita ehdokkaita.

–  Heidän ideoitaan tulen aivan taatusti hyödyntämään tässä puoluesihteerin työssäni ja omalta osaltani voin sanoa sen, että teen tietenkin parhaani, että voin olla koko puolueväen luottamuksen arvoinen. Ei siinä oikein voi muuta todeta kuin että teen parhaani ja haluan olla koko liikkeen ihminen, hän sanoo.

Häneltä kysyttiin myös, millaiset jäljet kisa jättää puolueeseen ja pystyykö puolue lähtemään yhtenäisenä joukkona pois.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  En pysty arvioimaan, minkälaiset jäljet tämä jättää puolueeseen, mutta uskon ja toivon, että täältä lähdetään hyvässä hengessä yhtenäisenä eteenpäin. Ihmiset ovat tulleet kuitenkin tähän kansanliikkeeseen muuttaakseen maailmaa ja vaikuttaakseen asioihin, hän sanoi.

Näkkäläjärvi kertoi uskovansa, että tarmoa näihin tavoitteisiin ihmisiltä löytyy edelleenkin.

Kaisa Vatanen vaikutti kritisoivan omassa puoluesihteerikisan esittelypuheenvuorossaan sitä, että Lindtman kertoi oman suosikkinsa puoluesihteeriksi.

Vatanen sanoi puheessaan, että ei voi ajatella suurempaa kunniaa kuin palvella hänelle rakasta liikettä puoluesihteerinä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Puolueen puheenjohtaja on kuitenkin eilen kertonut toiveestaan puoluesihteeristä, Vatanen sanoi.

Hänen mukaansa puoluekokouksen järjestyssäännön mukaan puheenjohtaja- ja puoluesihteerivaaleihin ei tehdä vaalivaliokunnan suosituksia. Vatanen sanoo, että tämä on ollut käytäntö jo yli vuosikymmenen.

–  Mutta tästä huolimatta, toverit, jokaisen ehdokkaan on kuitenkin pohdittava omalta osaltaan suhtautumistaan tähän toiveeseen. Kyse on puoluejohdon hedelmällisestä ja tehokkaasta yhteistyöstä (pääministeri Petteri Orpon (kok.)) hallituksen ohjelman toteutumisen estämiseksi. Suomi tarvitsee vahvan SDP:n. Raskain mielin totean, että en ole käytettävissä SDP:n puoluesihteeriksi, hän sanoo.

Näkkäläjärvi sanoi esittelypuheenvuorossaan, että niin politiikassa kuin elämässä on vuorenhuippuja ja aallonpohjia.

–  Toiminta sosialidemokraattisessa liikkeessä on tarjonnut minulle monta unohtumatonta hetkeä, mutta näyttänyt minulle myös niitä päiviä, jolloin aurinko ei paista.

Hän sanoo, että jokainen päivä on kuitenkin kasvattanut.

–  Kevät 2019 oli minulle poliittisen urani rankin kokemus. Viikon raju julkinen myllytys, josta voin syyttää vain itseäni. Ymmärrettävää suuttumusta ja epäuskoa. Ja myös vahingoniloa: SDP:n nousevan tähden poliittinen ura on ohi, ilkuttiin, hän sanoo.

Näkkäläjärvi viittaa siihen, että vuoden 2019 keväällä hänen menneisyydessä tekemänsä rikokset nousivat julkisuuteen.

Näkkäläjärvi sai tuomion eläinsuojelurikoksesta, vahingonteosta ja kotirauhan rikkomisesta vuonna 2006, kun Näkkäläjärvi tunkeutui kaveriporukan kanssa inarilaisnaisen mökkiin ja tappoi mökissä olleen aikuisen kissan.

Lisäksi Näkkäläjärvi on saanut tuomion rattijuopumuksesta, johon hän syyllistyi 20-vuotiaana. Hän ei ollut kertonut tuomioistaan puolueelle.

Näkkäläjärvi sanoo pohtineensa, onko politiikka sittenkin vain muita varten. Hänen mukaansa tuohon viikkoon kuului kuitenkin myös korvaamattoman tärkeää kannustusta.

–  Lukemattomat ihmiset ottivat yhteyttä ja sanoivat, että älä vain anna periksi. Näytä, että elämänsä suunnan voi muuttaa.

Hän kertoo päättäneensä jatkaa. Hän kertoo, että jatkoi kautensa nuorisoliiton johdossa loppuun.

–  Jatkoin kuntapolitiikassa ja uusin paikkani kuntavaaleissa. Tämän kevään eduskuntavaaleissa olin lähes 4  000 lappilaisen äänestäjän luottamuksen arvoinen. Siirryin ay-liikkeen palvelukseen ja suoritin kesken olleet opinnot loppuun, valmistuen hallintotieteiden maisteriksi, hän sanoi.

Hänen mukaansa kasvutarinat ovat mahdollisia vain, jos tuemme toinen toisiamme.

–  Se on sosialidemokraattisen liikkeen yksi hienoimmista piirteistä: virheistä on opittava, mutta ihmistä ei jätetä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi