play

Rantaradalla alkoi tänään viiden viikon liikennekatko ratatöiden vuoksi

Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

STT

Helsingin ja Turun välinen junaliikenne keskeytyy tänään viideksi viikoksi. Leppävaaran länsipuolisella rantaradalla alkaa liikennekatko, kertoo VR. Syynä katkoon on Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeen ratatyöt.

Katkon aikana kaikki Helsinki–Turku-välin kaukojunat korvataan busseilla.

Kaukoliikenteen junia korvaavat bussit jatkavat Kupittaalta Turun päärautatieasemalle sekä laivojen kulkuaikoina myös Turun satamaan ja päinvastoin.

Tampereen ja Turun välinen junaliikenne toimii normaalisti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös Karjaan ja Hangon väliset lähijunat ajetaan normaalisti. Kolmena päivänä viikossa kulkevaa H-junan Helsinki–Hanko-yhteyttä ei ajeta ratakatkon aikana.

Kaukojunien on määrä palata rantaradalle 29. heinäkuuta.

Ratatyökatko aiheuttaa haittaa myös pääkaupunkiseudun lähiliikenteelle, sillä katkon aikana rantaradalla ei ole junaliikennettä Leppävaarasta länteen.

Leppävaaran länsipuolen junaliikennettä korvataan Helsingin seudun liikenteen (HSL) mukaan busseilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

E-, U-, L- ja Y-junat eivät liikennöi katkojen aikana ja niiden liikennettä korvaavat Leppävaaran ja Kauklahden välillä bussit 211E, 211U, 211X. Bussit pysähtyvät kaikilla väliasemilla tai niiden lähettyvillä.

Bussi 213X tarjoaa puolestaan nopean yhteyden Turunväylää pitkin Helsingin keskustan, Koivuhovin, Tuomarilan ja Espoon keskuksen välille. Bussi 249Y kulkee Leppävaarasta Turunväylää pitkin Espoon keskukseen ja aina Kirkkonummelle asti.

Fintrafficin rataliikennekeskus kertoi varhain maanantaina, että ratatöiden aloituksen yhteydessä oli ilmennyt kaapelivaurio, joka aiheutti häiriöitä A-junien liikennöintiin Helsingin ja Espoon Leppävaaran välillä.

Vaurion vuoksi A-junat liikennöivät jonkin aikaa 20 minuutin vuorovälein.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vaurio saatiin kuitenkin korjattua ja junaliikenne palautui normaaliksi hieman seitsemän jälkeen aamulla. Junaliikenne jatkuu normaalein vuorovälein.

Kesällä on Helsingin paikallisliikenteessä muutenkin muutoksia muun muassa Rautatieaseman metron remontin vuoksi. Rautatieaseman metropysäkki sulkeutui kesäkuun alussa ja sen on määrä avautua jälleen syyskuun alussa. Remontin aikana metron pääteasemina keskustassa toimivat Kamppi ja Helsingin yliopisto.

Tänään maanantaina muutoksia tulee voimaan myös Itä-Helsingissä Mellunmäen metrohaaralla, kun Kontulan asema sulkeutuu metroaseman laituritason perusparannustöiden vuoksi. Tavallisesti Mellunmäkeen asti kulkevien metrojen pääteasema on maanantaista eteenpäin Myllypuro. Mellunmäestä ja Kontulasta järjestetään korvaavaa bussiliikennettä Itäkeskukseen muun muassa bussilla 99M, minkä lisäksi muilla busseilla on lisälähtöjä.

Mellunmäen metrohaaralle tulee seuraavan kerran muutoksia jo kahden viikon päästä, kun 8. heinäkuuta suljetaan myös Myllypuron metroasema. Tuolloin metron pääteasemia Itä-Helsingissä ovat Vuosaari ja Itäkeskus. Myllypuron bussille 92 lisätään metroaseman sulkeutuessa tavallista enemmän lähtöjä.

Kontulan ja Myllypuron asemat avautuvat matkustajille jälleen 5. elokuuta. Jo kesäkuun alussa suljettu Mellunmäen asema avautuu taas 9. syyskuuta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi