play

Karvan verran jäätiin 30 asteesta – vuoden tähän asti korkein lämpötila mitattiin Hattulassa

Kuva: Minna Raitavuo

STT-Lehtikuva

Vuoden tähän asti korkein lämpötila mitattiin perjantaina Hattulan Lepaassa. Ilmatieteen laitoksen asemalla mittarilukema kiipesi 29,9 asteeseen.

Hattulan perässä tulivat Kouvolan Utti 29,7 asteella ja Heinola 29,5 asteella.

Myös toukokuun hellepäiväennätys rikkoutui jälleen. Perjantaina oli toukokuun 16. hellepäivä.

Helleraja ylittyy, kun lämpötila nousee yli 25 asteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koulujen päättymistä ja valmistujaisjuhlia vietetään lauantaina kesäisen lämpimässä säässä. Juhlijoiden kannattaa kuitenkin varautua myös mahdollisiin sade- ja ukkoskuuroihin ja niihin liittyviin ukkospuuskiin, neuvoo sääpalvelu Foreca nettisivullaan.

Lauantai alkaa suurimmassa osassa maata aurinkoisena ja poutaisena, mutta Pohjois-Lapissa pilvisyys vaihtelee ja paikoin saadaan sadekuuroja. Iltapäivällä sade- ja ukkoskuuroja tulee sitten jo siellä täällä maan eri puolilla.

Lauantaina päivällä mittarilukema on maan etelä- ja keskiosassa sekä Lapin eteläosassa 25–29 astetta. Lapin pohjoisosassa jäädään sen sijaan 15–24 asteeseen.

Lauantai-iltana sää selkenee suuressa osassa maata. Sunnuntain vastaisena yönä sade- ja ukkoskuuroja voidaan kuitenkin saada maan etelä- ja keskiosassa vielä paikoin. Yölämpötila on 13–18 astetta ja Lapin pohjoisosassa 8–14 astetta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sunnuntaiaamuna suuressa osassa maata on aurinkoista, mutta iltapäivällä voidaan saada paikoin sade- ja ukkoskuuroja. Illaksi sää muuttuu selkeämmäksi. Päivälämpötilat hieman putoavat aiemmasta, mutta edelleen mitataan laajasti 20–26 asteen lämpötiloja. Lapin pohjoisosassa jäädään 15–20 asteeseen.

Viikonloppuna juhlijoiden täytyy pitää mielessä, että suuressa osassa maata on voimassa maastopalovaroitus. Tämä merkitsee sitä, että avotulen teko on kiellettyä. Maastopalo voi syttyä esimerkiksi nuotiosta, kertakäyttögrillistä tai tupakantumpista. Kesäkaudella 2023 Suomessa syttyi yli 2  500 maastopaloa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan suuressa osassa maata on viikonloppuna voimassa myös hellevaroitus. Tukalan helteen takia monet kroonisia sairauksia potevat oireilevat tavallista enemmän.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi