play

RKP:n Henriksson: Tiedonanto rasismista on kesken – "aika keskeisistä kohdista" vielä neuvotellaan

Pohjoismaisesta yhteistyöstä vastaavan opetusministeri Anna-Maja Henriksson Suurlähettiläskokouksessa eduskunnassa Helsingissä 22. elokuuta.

Pohjoismaisesta yhteistyöstä vastaavan opetusministeri Anna-Maja Henriksson Suurlähettiläskokouksessa eduskunnassa Helsingissä 22. elokuuta. Kuva: Lehtikuva

STT

RKP:n puheenjohtajan, opetusministeri Anna-Maja Henrikssonin mukaan hallituksen tiedonanto yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä on vielä kesken.

–  Kyllä siellä on työstettävää vielä. Pientä lähentymistä on tapahtunut, ja suuri osa tekstistä on minun käsittääkseni aika hyvällä mallilla, mutta edelleen on töitä edessä.

Hänen mukaansa hallituspuolueiden kesken neuvotellaan vielä "aika keskeisistä kohdista".

Puoluejohtaja kommentoi asiaa toimittajille RKP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä Viking Glory -laivalla. Hänen mukaansa tiedonantoa ei voi esitellä kansanedustajille ennen kuin se on kokonaan valmis. Kokous jatkuu huomiseen, mutta Henrikssonin mukaan ei ole varmuutta, valmistuuko tiedonanto sen aikana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Aikataulu ei ole minusta kiinni. Tässä on minullekin haaste. Haluaisin tuoda asioita myös eduskuntaryhmälle päätettäväksi, mutta en voi tuoda keskeneräistä, hän sanoi.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä, johon kuuluu kymmenen kansanedustajaa, on matkalla Ahvenmaalle jatkamaan kokoustaan.

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen kohtalonhetket ovat käsillä, sillä RKP:ltä odotetaan päätöstä hallituksessa jatkamisesta aivan lähipäivinä. Kesän rasismikeskustelusta johtuvan tiedonannon on määrä valmistua tällä viikolla.

RKP on ilmoittanut tekevänsä kokonaisarvion hallitusyhteistyön jatkosta sen jälkeen, kun hallituksen rasismitiedonannoksiksikin kutsuttu tiedonanto yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä valmistuu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Orpo sanoi eilen pääministerin haastattelutunnilla Ylellä, että nyt aletaan olla RKP:n hallituksen jatkamispäätöksen kanssa "kalkkiviivoilla" eikä sitä voida odottaa siihen saakka, kun hallituksen tiedonannosta käydään keskustelua eduskunnassa syysistuntokauden alussa.

Media on julkaissut kesällä sekä valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) että elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) rasistisia kirjoituksia menneiltä vuosilta.

Hallituksen tiedonannosta kerrottiin pian sen jälkeen, kun Purra oli pyytänyt anteeksi noin 15 vuoden takaisia nettikirjoituksiaan.

Henriksson ei vielä viime viikolla suostunut lupaamaan puolueensa tukea ministereille tiedonantoon liittyvissä tulevissa luottamusäänestyksissä eduskunnassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

RKP:lle on tärkeää, että tiedonannossa olisi selkeä kannanotto siihen, ettei Suomessa ole minkäänlaista sijaa rasismille. Tärkeitä ovat myös konkreettiset toimenpiteet ja se, että niille löytyy rahoitus.

Henrikssonin mukaan kesäkokouksessa ei ole tarkoitus käydä keskustelua siitä, asettaako RKP oman ehdokkaansa presidentinvaaleihin.

–  Se on puoluehallituksen asia, ja puoluehallitus kokoontuu loppuviikosta. Eduskuntaryhmä ei yleensä ota kantaa siihen.

Eduskuntaryhmä käsittelee hallituksen tilanteen lisäksi muun muassa budjettia.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi