play

Pistorasia aiheutti tulipalon kylpylähotellissa Siilinjärvellä, yli 160 evakuoitiin – "Pelästyksellä selvittiin, vaikka tilanne oli vakava"

Kuva: Anniina Väisänen

STT

Siilinjärvellä Pohjois-Savossa sijaitseva kylpylähotelli Kunnonpaikka evakuoitiin perjantain ja lauantain välisenä yönä tulipalon vuoksi.

Hotellissa oli yhteensä 157 majoittujaa ja seitsemän henkilökunnan jäsentä, ja evakuointi sujui hyvin, pelastuslaitos kertoo. Alkujaan pelastuslaitos kertoi, että majoittujia olisi ollut yli 200, mutta tarkensi sittemmin määrää.

Tulipalosta ei aiheutunut vakavia henkilövahinkoja. Ensihoito tarkasti kaikki hotellissa olleet ihmiset. Savulle altistui 13 ihmistä, joista kaksi kuljetettiin jatkohoitoon.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta alkuyöstä puoli yhden aikaan. Kokoustilassa syttynyt tulipalo saatiin sammutettua jo alkuyöstä. Palo oli seinärakenteessa noin viiden neliömetrin alueella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Palosta tuli pelastuslaitoksen mukaan ensin automaattinen hälytys. Sen jälkeen henkilökunta alkoi tarkistaa tiloja ja huomasi kokoustiloista tulevan savua. Savuhavainnon tehtyään henkilökunta soitti lisätiedot hätäkeskukseen ja aloitti evakuoinnin.

Pelastuslaitoksen savusukeltajat sammuttivat tulipalon ja tekivät evakuoinnin loppuun. Lisäksi pelastuslaitos savutuuletti tilat.

Palopaikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä, poliisi sekä viisi ensihoitoyksikköä. Pelastuslaitos kertoi puoli kolmen jälkeen, että viranomaiset ovat poistuneet paikalta.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Arssi Heiskanen kertoi STT:lle varhain lauantaina, että hotellista evakuoitiin kaikenikäisiä ihmisiä, myös lapsia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hotellin toimitusjohtajan Timo Juurakon yöunet jäivät perjantain ja lauantain välisenä yönä vähäisiksi. Yöllä häntä piti hereillä tilanne hotellilla, ja aamulla hänen puhelimensa on soinut tiuhaan. Unitunteja ehti yön aikana kertyä vain pari.

–  Puoli yhden aikaan rämähtivät hälyttimet päälle. Kokoushuoneen seinä oli syttynyt palamaan. Pelastuslaitos arveli, että pistorasia olisi oikosulun vuoksi syttynyt tuleen, Juurakko kertaa paloyön tapahtumia STT:lle.

Palon syttyessä huoneessa ei ollut ihmisiä. Aineelliset vahingot jäivät maltillisiksi: Juurakon mukaan pelastuslaitos purki kokoushuoneesta yhden väliseinän. Palosta aiheutui kuitenkin paljon savua.

Yöllä kello kahden maissa palo oli jo sammutettu, ja hotellivieraat sekä henkilökunta pääsivät palaamaan hotelliin, Juurakko sanoo. Vieraille pidettiin pieni tiedotustilaisuus, jonka jälkeen he pääsivät palaamaan huoneisiinsa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Parin tunnin hässäkällä ja pelästyksellä selvittiin, vaikka tilanne oli vakava.

Juurakko kehuu hotellin henkilökunnan ripeää toimintaa yöllä, kun palosta tuli hälytys.

–  Hienosti hoidettu. Heille on annettava (toiminnastaan) 10+.

Öisestä tulipalosta huolimatta hotelli oli lauantaiaamuna jo aivan normaalisti toiminnassa.

–  Siellä on aamupala tällä hetkellä meneillään, Juurakko kertoi kello kahdeksan jälkeen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi