play

Rajoituksia jatketaan Itä-Suomessa ja Lapissa, Etelä-Pohjanmaalle ja Vaasaan valmistellaan uusia rajoituspäätöksiä

Tilojen sulkemiseen velvoittavaa määräystä on jatkettu Etelä-Savon, Itä-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirien alueilla. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Tilojen sulkemiseen velvoittavaa määräystä on jatkettu Etelä-Savon, Itä-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirien alueilla. LEHTIKUVA / Markku Ulander

STT-Lehtikuva

Tilojen sulkemiseen velvoittavaa määräystä on jatkettu Etelä-Savon, Itä-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirien alueilla, kertoo Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi). Määräys tulee voimaan perjantaina ja jatkuu 27. tammikuuta asti.

Sulkupäätös koskee liikunta- ja urheilutoiminnassa joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettäviä sisätiloja sekä huvi- tai virkistystoimintaan käytettäviä tanssipaikkoja sekä kuorolaulutoimintaan käytettäviä tiloja.

Suljettuja tiloja voi yhä käyttää lakisääteisiin palveluihin, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen, koulujen liikuntaopetukseen ja koronarokotusten järjestämiseen. Myös aluevaalien ennakkoäänestys on sallittua muuten suljetuissa tiloissa. Sulkupäätökset eivät myöskään ulotu ammattiurheiluun eivätkä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella tilojen sulkemista koskeva määräys päättyy, sillä tartuntatautilain mukaiset edellytykset sulkupäätökselle eivät avin mukaan tällä hetkellä täyty.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi Itä-Suomen avi valmistelee kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstä, jonka arvioidaan valmistuvan perjantaina.

Lapin kokoontumisrajoitukset jatkuvat kuukaudella

Lapin avi jatkaa voimassa olevia kokoontumisrajoituksia, eli kieltää edelleen kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Samalla jatketaan asiakkaille ja osallistujille tarkoitettujen tilojen käyttöä koskevia velvoitteita, joilla ehkäistään lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Määräykset tulevat voimaan ensi viikon sunnuntaina eli 27. tammikuuta ja jatkuvat kuukauden ajan. Määräykset koskevat kaikkia Lapin kuntia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koronapassia ei voi käyttää vaihtoehtona aluehallintoviraston määräämille rajoituksille tammikuun loppuun saakka.

Länsi- ja Sisä-Suomen avista uusia päätöksiä aikaisintaan perjantaina

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee uusia rajoituspäätöksiä Etelä-Pohjanmaalle ja Vaasan sairaanhoitopiirien kuntien alueelle.

Valmisteilla olevat päätökset ovat avin mukaan tartuntatautilain pykälän 58 g mukaisia, tilojen sulkemista koskevia päätöksiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mahdolliset uudet päätökset annetaan avin mukaan aikaisintaan perjantaina, ja ne tulisivat voimaan aikaisintaan ensi viikolla.

Avi on pyytänyt sairaanhoitopiireiltä asiantuntijalausunnot, joiden perusteella arvioidaan mahdollisten rajoitusten tarkempaa sisältöä.

Myös Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan alueelliset koronatyöryhmät ovat esittäneet alueilleen uusia rajoituksia.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueelle avi ei tällä hetkellä ole valmistelemassa uutta päätöstä.

Lounais-Suomen avi arvioi tämän viikon aikana tarvetta jatkaa alueen nykyisiä rajoituksia, jotka ovat voimassa Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla vielä lauantaihin asti. Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä on jo suosittanut rajoitusten jatkamista, ja Satakunnan vastaava koordinaatioryhmä antaa oman suosituksensa perjantaina.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi