play

SAK lopettaa poliittiset lakkonsa toistaiseksi – ilmoitetut lakot toteutuvat suunnitellusti

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta puhuu tiedotustilaisuudessa Helsingissä 4. huhtikuuta 2024.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta puhuu tiedotustilaisuudessa Helsingissä 4. huhtikuuta 2024. Kuva: LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT

Palkansaajakeskusjärjestö SAK lopettaa toistaiseksi poliittiset lakkonsa. Ilmoitetut lakot toteutuvat suunnitellusti, joten lakot päättyvät sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Lakot tulevat siis kestäneeksi kaikkiaan neljä viikkoa.

SAK:n hallitus piti tänään kokouksen ja päätti, ettei päätöksiä uusista lakoista tehdä nyt. Seuraavan kerran SAK arvioi tilannetta 18. huhtikuuta.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta perusteli päätöstä sillä, että hallitus on kertonut, ettei neuvotteluja työntekijäpuolen kanssa käydä lakkojen aikana.

Lakoillaan SAK vastustaa Petteri Orpon (kok.) hallituksen kaavailemia työmarkkinauudistuksia.

– Annamme nyt Orpon–Purran hallitukselle tilaa toimia, Eloranta sanoi.

Lakossa on tällä hetkellä yhteensä noin 7 000 Teollisuusliiton, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton (AKT), Palvelualojen ammattiliiton (PAM), Rakennusliiton, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) ja Sähköliiton työntekijää. Lakoilla on jumitettu etenkin Suomen vientiä.

Lakkojen kannatus kansalaisten keskuudessa on ollut laskusuunnassa. Pääsiäisenä julkaistussa Helsingin Sanomien mielipidekyselyssä 39 prosenttia vastaajista kertoi kannattavansa lakkoja, vaikka niistä onkin haittaa ihmisten arjelle ja yrityksille. Helmikuussa kannattajia oli 49 prosenttia.

Tutkimuksen mukaan edelleen 45 prosenttia kertoi kuitenkin olevansa ammattiyhdistysliikkeen puolella sen vastustaessa hallituksen suunnittelemia työelämän muutoksia ja työttömyysturvan leikkauksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi