play

Yli puolet suomalaisista sallisi eutanasian, kertoo kysely

Eutanasian puolesta järjestettiin mielenosoitus Eduskuntatalon edustalla Helsingissä 2. marraskuuta 2021.

Eutanasian puolesta järjestettiin mielenosoitus Eduskuntatalon edustalla Helsingissä 2. marraskuuta 2021. Kuva: Lehtikuva

STT

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan yli puolet sairaanhoitajista ja tavallisista suomalaisista kannattaa eutanasian laillistamista.

Täysin samaa mieltä eutanasian laillistamisesta oli kolme neljännestä kyselyyn vastanneista suomalaisista. Noin kolme viidennestä vastanneista suomalaisista oli lisäksi sitä mieltä, että lääkärin tulisi voida avustaa potilasta itsemurhassa.

Kyselyyn vastanneista sairaanhoitajista noin kolme viidestä oli täysin samaa mieltä siitä, että eutanasia tulisi laillistaa Suomessa. Yhtä suuri osa sairaanhoitajista oli sitä mieltä, että heidän näkemyksensä tulisi ottaa huomioon eutanasiaa koskevassa päätöksenteossa.

Lähes puolet vastanneista sairaanhoitajista on joskus ollut tilanteessa, jossa potilas tai hänen läheisensä on ottanut eutanasian tai avustetun itsemurhan puheeksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kyselyyn vastasi yli 1  600 muuta kuin sairaanhoitajana työskentelevää suomalaista ja noin 1  800 sairaanhoitajaa. Tutkimus tehtiin helmi–maaliskuussa. Sen toteuttivat Diakonia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto ja Suomen Sairaanhoitajat.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi