play

Hallitus sai selvin luvuin eduskunnan luottamuksen välikysymysäänestyksessä

Vihreiden, SDP:n ja vasemmistoliiton välikysymys koski hallituksen luonto- ja ilmastopolitiikkaa.

Vihreiden, SDP:n ja vasemmistoliiton välikysymys koski hallituksen luonto- ja ilmastopolitiikkaa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

STT

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen välikysymysäänestyksessä äänin 97–56. Vihreiden, SDP:n ja vasemmistoliiton välikysymys koski hallituksen luonto- ja ilmastopolitiikkaa.

Äänestyksestä oli poissa 31 kansanedustajaa. Tyhjiä ääniä annettiin 15.

Äänestyksessä olivat vastakkain luottamuslause hallitukselle ja kansanedustaja Maria Ohisalon (vihr.) keskiviikkona täysistunnossa esittämä epäluottamuslause.

Kaikki paikalla olleet hallituspuolueiden kansanedustajat äänestivät hallituksen nauttiman luottamuksen puolesta. Myös perussuomalaisista erotettu ja oman eduskuntaryhmänsä perustanut Timo Vornanen äänesti hallituksen nauttiman luottamuksen puolesta. Vastaavasti kaikki paikalla olleet SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton kansanedustajat äänestivät hallituksen luottamusta vastaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keskustan kansanedustajista 3 äänesti hallituksen nauttimaa luottamusta vastaan ja 14 äänesti tyhjää. Myös Liike Nytin Harry Harkimo äänesti tyhjää.

Välikysymyksen tehneiden puolueiden mukaan pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus on toistuvasti osoittanut, ettei se ota luontokatoa eikä ilmastokriisiä vakavasti. Puolueiden mukaan Orpon hallituksen kyky edistää toimivaa luonto- ja ilmastopolitiikkaa kansallisesti ja EU:ssa on täysin riittämätöntä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi