play

Syyttäjä: Ruskon kotihälytyspaikalla oli ainakin kaksi siviilihenkilöä ampujan lisäksi – poliisia ampunut mies kuoli vammoihinsa sairaalassa, poliisi loukkaantui

Myös ampumatilanteessa haavoittunut poliisi käytti asettaan tapauksen aikana. LEHTIKUVA / RONI LEHTI

Myös ampumatilanteessa haavoittunut poliisi käytti asettaan tapauksen aikana. LEHTIKUVA / RONI LEHTI

STT-Lehtikuva

Eilisiltaisen kotihälytyksen tapahtumapaikalla Varsinais-Suomen Ruskolla oli poliisia ampuneen miehen lisäksi ainakin kaksi muuta siviilihenkilöä, kertoo erikoissyyttäjä Heidi Savurinne valtakunnansyyttäjän toimistosta. Tapahtumat johtivat poliisia ampuneen miehen kuolemaan ja poliisin loukkaantumiseen.

Poliisia ampunut mies kuoli vammoihinsa sairaalassa. Loukkaantuneella poliisilla ei ole hengenvaaraa, kerrottiin keskusrikospoliisista yöllä.

–  Paikalla olleet ovat todennäköisesti (ampujan) läheisiä henkilöitä, kertoo Savurinne STT:lle.

Savurinne johtaa esiselvitystä, joka koskee poliisin aseenkäyttöä tilanteessa. Esiselvityksen jälkeen päätetään, onko poliisin aseenkäytöstä aihetta aloittaa esitutkinta eli onko syytä epäillä poliisia rikoksesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tutkinta on alkuvaiheessa

Savurinne painottaa, että hän on tässä vaiheessa poliisilta saatujen tietojen varassa ja tutkinnan edetessä tiedot tarkentuvat.

Paikalle tuli Savurinteen mukaan ensi vaiheessa kaksi poliisipartiota ja myöhemmin lisää poliiseja.

–  Tästä (poliisien kokonaismäärästä) minulla ei ole tarkkaa tietoa, sanoo Savurinne.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hän toteaa, ettei tiedä vielä tarkasti sitäkään, millaisin ensitiedoin poliisi sai hälytystehtävän.

–  Selvitettävänä on myös se, kuka on käyttänyt ampuma-asetta ja missä järjestyksessä, sanoo Savurinne.

Valtakunnansyyttäjän toimiston nimeämä syyttäjä johtaa tutkintaa silloin, kun poliisin aseenkäyttö tai muu voimankäyttö johtaa henkilön vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan.

–  Toki poliisi joutuu voimaa käyttämään tehtävässään. Nämä ovat yksittäistapauksia, joissa kokonaiskuva täytyy selvittää huolellisesti, sanoo Savurinne.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tapahtumat alkoivat iltaseitsemän aikoihin

Lounais-Suomen poliisi kutsuttiin kotihälytystehtävälle Ruskon Vahdolle maanantaina iltaseitsemän aikaan. Keskusrikospoliisin mukaan poliisin ja tätä ampuneen miehen haavoittumiseen johtanut aseenkäyttötilanne tapahtui kohdekiinteistön oviaukossa. Tilanteesta ei aiheutunut poliisin mukaan vaaraa ulkopuolisille.

Myös ampumatilanteessa haavoittunut poliisi käytti asettaan tapauksen aikana, kertoi rikostarkastaja Aki Lahtinen keskusrikospoliisista yöllä.

Lounais-Suomen poliisin apulaispoliisipäällikkö Maria Hoikkala kertoo, että tilanteessa mukana olleille poliiseille on tarjolla henkistä tukea asian käsittelyyn.

–  Meillä on jälkipuinnille prosessit, joita hoitavat siihen koulutetut henkilöt – oli kyseessä sitten tämäntyyppinen tapaus tai esimerkiksi kuolonkolari. Haluamme tukea henkilökuntaa, sanoo Hoikkala.

Hoikkala ei kerro tarkemmin loukkaantuneen poliisin voinnista tai siitä, miten pitkään tämä on työskennellyt poliisina.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi