play

Rajanylitysliikenne Vartiuksessa keskeytetty taas

Kuva: Lehtikuva

STT

Rajanylitysliikenne Vartiuksen rajanylityspaikalla Kuhmossa on jälleen keskeytetty, kertoo Kainuun rajavartiosto viestipalvelu X:ssä. Rajanylitysliikennettä on myös aiempina päivinä keskeytetty, ja viranomaiset ovat kertoneet varautuvansa keskeytyksiin myös jatkossa.

Kansainvälisen suojelun hakeminen on tällä hetkellä keskitetty itärajalla Vartiukseen ja Sallaan.

Aiemmin Kainuun rajavartiosto kertoi, ettei uusia turvapaikanhakijoita ollut tullut yön aikana sen jälkeen kun Vartiuksen rajanylityspaikka eilen sulkeutui. Lapin rajavartiosto kertoi aiemmin aamulla, että yö sen toiminta-alueella ja rajanylityspaikoilla oli sujunut rauhallisesti.

Eilen Sallaan saapui 35 turvapaikanhakijaa ja Vartiukseen 16. Yhteensä Vartiukseen on saapunut viime päivinä yli 120 turvapaikanhakijaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vartiuksen rajavartioaseman päällikkö, kapteeni Jouko Kinnunen kertoi STT:lle puoli yhdeksän aikaan aamulla, että raja Vartiuksessa oli avattu kahdeksalta ja aamuliikenne oli ollut vilkasta molempiin suuntiin. Lähialueilla ei Kinnusen mukaan tuolloin ollut havaintoja poikkeavasta toiminnasta.

–  Ikävä kyllä ilmiö tuskin on täysin päättynyt. Aiempinakin päivinä aika nopeasti ihmiset ovat ilmestyneet polkupyörineen tuohon rajalle. Tähän olemme varautuneet nytkin, Kinnunen sanoi.

Rajanylitysliikenne keskeytettiin Vartiuksessa eilen iltapäivällä noin tunnin ajaksi ja sunnuntaina useaan otteeseen. Rajaliikennettä ollaan Kinnusen mukaan edelleen valmiita rajoittamaan tarvittaessa.

–  Jatkamme neuvotteluja myös Venäjän rajaviranomaisten kanssa tilanteesta ja tämän ilmiön loppuunsaattamisesta, Kinnunen sanoi aamulla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaakkois-Suomen kolme rajanylityspaikkaa sekä Niiralan rajanylityspaikka Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella ovat olleet suljettuina perjantain ja lauantain välisestä yöstä lähtien. Hallitus päätti sulkea rajanylityspaikat puuttuakseen turvapaikanhakijoiden kasvaneeseen määrään, jota epäillään Venäjän hybridivaikuttamiseksi.

Myöskään Kaakkois-Suomen rajavartioston alueella maahan ei saapunut yön aikana yhtään turvapaikanhakijaa, kertoo rajavartiosto X:ssä.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto kertoo X:ssä, että rajalle tulee tilapäinen esteaita, jonka pystyttämisessä käytetään apuna myös varusmiehiä. Tilanne alueella on rajavartioston mukaan rauhallinen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi