play

Li Anderssonista Suomen eurovaalien kaikkien aikojen ääniharava

Kuva: Roni Rekomaa

STT-Lehtikuva

Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja eurovaaliehdokas Li Andersson nousi sunnuntaina Suomen eurovaalien kaikkien aikojen ääniharavaksi. Andersson rikkoi Paavo Väyrysen nimissä olleen Suomen eurovaalien ääniennätyksen.

Kello 20.30 laskentatilanteen perusteella Andersson oli kerännyt yli 159 000 ääntä. Suomen ensimmäisissä eurovaaleissa vuonna 1996 Väyrynen keräsi 157 668 ääntä.

Andersson kuvaili sunnuntaina olevansa shokissa puolueen tuloksesta. Kello 20.30 laskentatilanteen perusteella vasemmistoliitto olisi saamassa jopa kolme europarlamentaarikkoa. Edellisellä kaudella vasemmistoliitolla oli yksi meppi.

Anderssonin mukaan puolueen tulos kertoo valtavasta muutoshalusta. Vasemmistoliitto onnistui hänen mukaansa kanavoimaan tämän muutoshalun ihmisissä.

– (On) henkilöitä, jotka eivät ole tyytyväisiä ja ovat huolissaan Suomen tulevaisuuden suunnasta ja yhtä lailla Euroopan tulevaisuuden suunnasta, Andersson kertoi vaalivalvojaisissa.

Andersson kertoi, ettei ennakkoon uskonut keräävänsä näin suurta äänimäärää.

– En olisi edes voinut unelmoida tällaisista luvuista, Andersson kertoi.

– Olen jännittänyt toista paikkaa, koska mielipidemittausten valossa meillä on ollut mahdollisuus siihen, mutta sehän on näiden lukujen perusteella ihan turvallisesti plakkarissa ja nyt taistellaan kolmannesta (paikasta).

Tärkeimmiksi teemoikseen europarlamentissa Andersson kertoi ympäristö- ja ilmastopolitiikan sekä inhimillisyyden, kuten työntekijöiden työehtojen parantamisen.

Andersson on jo aiemmin kertonut, että aikoo vetäytyä vasemmistoliiton puheenjohtajan tehtävistä syksyllä. Anderssonin mukaan moni on sanonut hänelle halunneensa antaa äänensä luottamuksenosoituksena ja kiitoksena.

– Jos saan lopettaa puheenjohtajuuteni tällaiseen vaalitulokseen, en voi olla muuta kuin äärimmäisen onnellinen, Andersson kuvaili vaalivalvojaisissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uutista täydennetty kauttaaltaan 9.6.2024 kello 20.56.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi