play

Koko maan junaliikennettä häirinnyt sähköratavaurio on saatu korjattua, mutta viivästyksiä ja peruutuksia on loppupäivän ajan

Sähköratavaurion korjauksen on tarkoitus kestää puoleen päivään. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Sähköratavaurion korjauksen on tarkoitus kestää puoleen päivään. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

STT-Lehtikuva

Pirkanmaan Tampereen ja Parkanon välisen rataosuuden sähköratavaurio on saatu korjattua, VR kertoo. Ensimmäiset junat olivat liikkeellä hieman aamukahdeksan jälkeen.

Vian vaikutukset tulevat näkymään kaukojunien viivästyksinä ja osamatkaperuutuksina loppupäivän ajan.

–  Nyt puretaan jonoa. Ei ole tarkkaa arviota, missä vaiheessa kaikki junat saadaan liikkeelle. Teemme kaikkemme, että matka jatkuu mahdollisimman pian, kertoo Julia Stolp VR:n viestinnästä.

Sähköratavaurion vuoksi peruttiin useita aamun junia Vaasasta, Kokkolasta ja Oulusta Tampereelle sekä Helsingistä Tampereen pohjoispuolelle meneviä junia. Perutut junat pidetään peruttuina, VR:ltä kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

VR kehottaa seuraamaan tarkempia tietoja perutuista vuoroista sivuiltaan.

Illalla lähteneet yöjunat, jotka ovat odottaneet radan aukeamista Tampereella, Kokkolassa ja Seinäjoella jatkavat matkaa reilusti aikataulustaan myöhässä. Esimerkiksi intercity Kemijärveltä Helsinkiin on myöhässä lähes kuusi tuntia.

Junaliikenne pääradalla keskeytettiin puolenyön jälkeen. Fintrafficin rataliikennekeskus arvioi alun perin, että sähköratavaurion korjaus kestäisi puoleenpäivään. Vika saatiin korjattua hieman ennen kahdeksaa aamulla. VR:n mukaan sähköratavaurio oli tapahtunut Ylöjärven Karhejärven ja Ikaalisten Sisätön välillä.

Helsingin rautatieasema ruuhkautunut, vuoroja peruttu

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Helsingistä lähtevä junaliikenne seisahti aamuseitsemän aikaan kokonaan liikenteenohjausjärjestelmän vian takia. Junaliikenne keskeytyi kokonaan vajaaksi tunniksi, kunnes vika saatiin korjattua.

–  Se (häiriö) sattui juuri ruuhka-ajan alkuun. Helsingin ratapiha on edelleen aika ruuhkainen. Pasila–Helsinki-välillä matka-aika on saattanut olla huomattavasti normaalia pidempi, kertoi liikennepäällikkö Mari Helander Fintrafficilta STT:lle puoli kymmenen aikaan.

Vika vaikuttaa Fintrafficin mukaan koko aamupäivän ajan Helsingin julkiseen liikenteeseen, sillä kaluste- ja henkilöstökiertoja meni sekaisin junien seisahduksen vuoksi. Yksittäisiä junia ja busseja on peruttu ja lähtöjä voi olla myöhässä.

VR:n mukaan häiriöllä ei ollut tekemistä Tampereen ja Parkanon välisen rataosuuden sähköratavaurion kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi