play

Saksa ratifioi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden

Tällä hetkellä Suomi ja Ruotsi ovat sotilasliiton tarkkailijajäseniä ja voivat osallistua Naton kokouksiin.  Lehtikuva/AFP

Tällä hetkellä Suomi ja Ruotsi ovat sotilasliiton tarkkailijajäseniä ja voivat osallistua Naton kokouksiin. Lehtikuva/AFP

STT-Lehtikuva

Saksan liittopäivät on ratifioinut Suomen ja Ruotsin jäsenyyden sotilasliitto Natossa, kertovat uutistoimisto DPA ja Saksan Suomen-suurlähetystö tviiteissään. Lähetystön mukaan ratifiointi hyväksyttiin suurella enemmistöllä.

Suomen ulkoministeriö kiitti Saksaa tviitissään.

Tähän mennessä kaikkiaan yhdeksän maata on kertonut ratifioineensa liittymisen: Saksan lisäksi Albania, Britannia, Islanti, Kanada, Norja, Puola, Tanska ja Viro.

Ennen kuin Suomesta ja Ruotsista voi tulla sotilasliiton varsinaisia jäseniä, pitää jäsenyys ratifioida kansallisella tasolla kaikissa 30 Nato-maassa. Ratifiointikierrokseen on arvioitu kuluvan joitakin kuukausia tai jopa vuosi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tällä hetkellä Suomi ja Ruotsi ovat sotilasliiton tarkkailijajäseniä ja voivat osallistua Naton kokouksiin.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 12.50: Ratifioineita maita on yhdeksän, ei kahdeksan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi