play

Ministeri Rydmanin toiminnasta aiotaan jättää välikysymys ensi viikon alussa

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Tytti Tuppuraisen mukaan SDP:n ryhmässä on laajaa epäluottamusta Wille Rydmanin (ps.) toimintaa kohtaan.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Tytti Tuppuraisen mukaan SDP:n ryhmässä on laajaa epäluottamusta Wille Rydmanin (ps.) toimintaa kohtaan. Kuva: Mikko Stig

STT-Lehtikuva

Elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) toiminnasta aiotaan jättää välikysymys. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo kertoi torstaina eduskunnassa toimittajille, että välikysymys on tarkoitus jättää ensi viikon alussa.

–  Ministeri Rydman on käyttänyt asemaansa ja painostanut mediaa ja ihmisiä, jotka eivät ole julkisuuden henkilöitä, hyökännyt heitä vastaan. Ja meidän mielestämme tämä ei ole ollut sopivaa käytöstä.

Juuri välikysymykseen Saramon mukaan päädyttiin, jotta asiaan saadaan myös pääministeri Petteri Orpon (kok.) ja muiden hallituspuolueiden näkemys.

–  Jos se olisi ollut pelkkä epäluottamus, he olisivat voineet vieläkin vältellä ottamasta kantaa tämän hallituksen ihan keskeisiin ongelmiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

SDP:n ja vihreiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat kertoivat, että ne ovat keskustelleet vasemmistoliiton kanssa yhteisistä toimista Rydmanin luottamuksen mittauttamiseksi.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Tytti Tuppuraisen mukaan SDP:n ryhmässä on laajaa epäluottamusta Rydmanin toimintaa kohtaan. Tuppuraisen mukaan demarien ryhmä kävi torstaina kokouksessaan vakavasävyisen keskustelun Rydmanin asemasta.

–  Olisi hyvä saada selvyys sitä, mikä Rydmanin asema hallituksessa on erityisesti sen vuoksi, että pääministeri Orpo on sanonut, että ministeri Rydman ei voisi toimia osana kokoomuksen ministeriryhmää. Herää kysymys, voiko hallituksessa olla ministeri, joka ei nauti pääministerin luottamusta, Tuppurainen sanoi STT:lle.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne sanoi, ettei Rydmanilla ole vihreiden luottamusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Katseet kohdistuvat tässä myös erityisesti pääministeriin, joka siis on omilla sanoillaan kertonut, että hänellä ei olisi kokoomuslaisena tähän ministeriin luottoa. Tilanne on siitä aika kummallinen.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen puolestaan viestitti STT:lle, ettei heitä ole vielä virallisesti lähestytty asiassa, eikä heillä ole myöskään tietoa välikysymyksen sisällöstä.

Pääministeri Orpo kommentoi Rydmanin tilannetta torstaina lyhyesti. Häneltä kysyttiin T&K-rahoitusta koskevassa tiedotustilaisuudessa, vieläkö Rydman nauttii hänen luottamustaan.

Orpo muistutti, että ministeri Rydmanin luottamuksesta äänestettiin viime syksynä ja silloin Rydman sai eduskunnan luottamuksen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Näkökulmastani hän on hoitanut ministerin tehtävänsä hyvin, Orpo sanoi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi