play

Helsingin Sanomien toimittajille tai Wille Rydmanille ei syytteitä, kertovat mediat

Helsingin Sanomat ei loukannut Wille Rydmanin kunniaa, selvisi poliisitutkinnassa.

Helsingin Sanomat ei loukannut Wille Rydmanin kunniaa, selvisi poliisitutkinnassa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

STT

Helsingin Sanomien toimittajia vastaan ei nosteta syytteitä jutusta, joka käsitteli nykyisen elinkeinoministerin Wille Rydmanin (ps.) toimintaa. Asiasta kertoo HS, jonka toimittajat ovat saaneet päätöksen tietoonsa. Myös Iltalehti uutisoi asiasta.

Tutkinta siirtyi maaliskuussa syyteharkintaan nimikkeillä kunnianloukkaus, törkeä kunnianloukkaus, törkeä yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ja päätoimittajarikkomus.

Kyse oli kesäkuussa 2022 julkaistusta jutusta, jossa useat nuoret naiset kertoivat Rydmanin ahdistavasta käytöksestä. Rydman on sanonut jutun tietoja perättömiksi.

HS:n silloinen päätoimittaja Anu Ubaud sanoi loppuvuodesta 2022 STT:lle, että juttu oli huolellisesti tehty ja siinä kuvatut asiat paikkansa pitäviä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myöskään Rydman ei saa syytteitä rikoksista, joista poliisi epäili häntä. Ylen mukaan syyttäjä on jättänyt syytteen nostamatta kunnianloukkauksesta, törkeästä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä ja salassapitorikoksesta.

Epäillyissä rikoksissa oli kyse muun muassa Rydmanin kirjasta Salaisuus, jota ei ollut. Epäillyn törkeän kunnianloukkauksen asianomistaja oli hänen entinen seurustelukumppaninsa.

Rydman on kiistänyt häneen kohdistuvat rikosepäilyt. Hän kommentoi asiaa marraskuussa viestipalvelu X:ssä.

–  Kirjassani ei ole julkaistu mitään sellaista, mitä ei olisi saanut julkaista. Päinvastaista väittävät eivät joko tiedä, mistä puhuvat, tai vaihtoehtoisesti tulkitsevat tosiasioita tahallisesti vääristellen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma Media Finland on STT:n suurin omistaja.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi