play

Poliisilla joulun aikaan runsaasti kotihälytystehtäviä – joukossa tapon yritys

Kotihälytysten ohella poliisitehtäviä aiheuttivat Sisä-Suomessa rattijuopumukset, liikenneonnettomuudet ja itsetuhoiset henkilöt. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Kotihälytysten ohella poliisitehtäviä aiheuttivat Sisä-Suomessa rattijuopumukset, liikenneonnettomuudet ja itsetuhoiset henkilöt. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

STT-Lehtikuva

Sisä-Suomen poliisi kertoo saaneensa joulupäivän vastaisena yönä lukuisia kotihälytyksiä, tiedotteen mukaan jopa "jonoksi asti". Vakavin oli Laukaassa yksityisasunnossa epäilty tapon yritys, johon liittyen yksi henkilö on otettu kiinni.

Tampereella Lentävänniemessä poliisi otti kiinni yhden henkilön, jota epäillään kahdesta yksityisasunnossa tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä.

Osa kotihälytyksistä oli poliisin mukaan meteliin liittyviä tehtäviä.

Kotihälytyksen ohella poliisitehtäviä aiheuttivat Sisä-Suomessa rattijuopumukset, liikenneonnettomuudet ja itsetuhoiset henkilöt.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kotihälytyksiä ja rattijuoppoja

Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan, että joulurauhan julistuksessa Turun Suurtorilla oli aattona paikalla ennätysyleisö, noin 15  000 ihmistä. Tapahtuma sujui rauhallisesti.

Poliisin mukaan Varsinais-Suomessa oli huomattava määrä kotihälytystehtäviä jouluaattoillan ja joulupäivän aamun välisenä aikana. Yhteensä tehtäviä oli 21. Hälytysten syinä oli poliisin mukaan esimerkiksi perheväkivalta, meteli tai häiriötä aiheuttanut henkilö. Satakunnassa kotihälytystehtäviä oli vastaavana aikana neljä.

Lisäksi Lounais-Suomen alueella tavattiin poliisin mukaan seitsemän humalaista kuljettajaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yleisesti ottaen Lounais-Suomen poliisilla oli suhteellisen rauhallinen jouluaatto ja jouluyö.

Myös Hämeen poliisin joulu sujui rauhallisesti. Poliisitehtäviä aiheuttivat tiedotteen mukaan muutamat rattijuopumukset sekä metelistä aiheutuneet kotihälytykset.

Etelä-Pohjanmaalla Kurikassa mies ajoi pakoon poliisipartiota jouluaaton vastaisena yönä henkilöautolla 26 kilometrin matkan, minkä jälkeen hän ajoi piikkimaton yli ja lopulta umpikujaan. Poliisi otti miehen kiinni lopulta juoksemalla. Henkilöautosta löytyi muun muassa ampuma-ase, huumausaineita ja anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Kuski sekä muut autossa olleet otettiin kiinni.

Kuopiossa tulipalo ja puukotus

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Savon Kuopiossa Rauhalahden matkailukeskuksessa paloi Itä-Suomen poliisin tiedotteen mukaan jouluaattona hirsirakennus noin puoli yhdentoista aikaan illalla. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, rakennus oli jo täydessä tulessa.

Poliisin kertoo, että alustavien tietojen mukaan palolle ei ole luonnollista syttymissyytä ja se on todennäköisesti sytytetty rakennuksen ulkopuolelta. Rakennuksen luota johti kengänjälkiä Rauhalahdentien suuntaan hiihtoladulle ja sieltä edelleen Jynkän koulun suuntaan.

Poliisi pyyntää havaintoja paloon liittyen ja erityisesti henkilöistä, jotka ovat liikkuneet ennen paloa rakennuksen luona tai hiihtoladulla. Vihjepuhelimen numero on 0295  415232 ja sähköposti vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Kuopion Saarijärven kaupunginosassa tapahtui jouluaattona iltapäivällä puukotus. Poliisin mukaan kerrostalossa mies soitti naapurinsa ovikelloa ja naapurin avattua oven löi tätä teräaseella kaulan alueelle. Uhri sai osittain väistettyä lyönnin, joten teräase ei aiheuttanut vakavaa vammaa. Poliisi otti kiinni teräaseella lyöneen miehen. Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä.

Pohjois-Savon Suonenjoella puolestaan hätäkeskukseen soitettiin noin kello 1.30 yöllä ja kerrottiin miehen suuttuneen perheenjäsenelleen ja ajaneen kaikki paikalla olleet ulos asunnosta. Poliisin tiedotteen mukaan hätäpuhelun aikana mies oli seurannut perheenjäseniä ulos ja ampui haulikolla laukauksia, joita ei ilmeisesti kuitenkaan kohdistettu henkilöihin. Kukaan ei loukkaantunut. Poliisi otti miehen kiinni. Asunnosta löytyi luvaton haulikko ja siihen soveltuvia patruunoita. Poliisi tutkii tapausta ampuma-aserikoksena.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi