play

Aura Sallalla ja Eero Heinäluomalla ennakkoilmoitusten perusteella suurimmat vaalibudjetit

Ennakkoilmoitusten perusteella kokoomuksen Aura Sallalla on eurovaalien suurin kampanjabudjetti.

Ennakkoilmoitusten perusteella kokoomuksen Aura Sallalla on eurovaalien suurin kampanjabudjetti. Kuva: Heikki Saukkomaa

STT-Lehtikuva

Eurovaalien vaalirahoituksen ennakkoilmoituksen tehneistä ehdokkaista suurimmalla kampanjabudjetilla on liikkeellä kokoomuksen kansanedustaja Aura Salla, joka on ilmoittanut kampanjabudjetikseen 144  700 euroa.

Toiseksi suurin budjetti on ennakkoilmoitusten perusteella SDP:n europarlamentaarikolla Eero Heinäluomalla, joka kertoo lähteneensä vaaleihin 126  300 euron vaalibudjetilla.

Kolmanneksi suurimmalla vaalibudjetilla vaaleihin on ennakkoilmoitusten perusteella lähtenyt keskustan europarlamentaarikko Elsi Katainen, jonka budjetti on ilmoituksen mukaan 101  600 euron suuruinen.

Lauantaina oli europarlamenttivaalien vaalirahoituksen ennakkoilmoitusten viimeinen jättöpäivä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ehdokkaat olivat jättäneet lauantai-iltapäivään mennessä ennakkoilmoituksia vaihtelevalla innolla. Keskustan, vihreiden ja vasemmistoliiton kaikki ehdokkaat olivat jättäneet lauantaihin mennessä ennakkoilmoituksen vaalirahoituksestaan, kun taas kokoomuksen 20 ehdokkaasta vain neljä oli jättänyt ilmoituksen.

Perussuomalaisten, SDP:n ja kristillisdemokraattien ehdokkaista yli puolet oli jättänyt ennakkoilmoituksen, kun taas RKP:n ehdokkaista yksikään ei ollut jättänyt ennakkoilmoitusta.

Vaalirahoitustietojen täydentyessä saattaa hyvinkin käydä ilmi Aura Sallan budjettia suurempia vaalibudjetteja, sillä esimerkiksi kokoomuksen istuvat europarlamentaarikot Sirpa Pietikäinen ja Henna Virkkunen eivät olleet lauantai-iltapäivään mennessä tehneet ennakkoilmoitusta vaalibudjeteistaan.

Vaalirahoituksen ennakkoilmoitus on vapaaehtoinen, ja sen voi tehdä vaalipäivää edeltävään päivään saakka.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ennakkoilmoitusten tarpeellisuutta on perusteltu sillä, että äänestäjillä tulisi olla käytettävissään tietoa ehdokkaiden vaalirahoituksesta jo silloin, kun he tekevät äänestyspäätöstä.

Varsinaisen vaalirahoitusilmoituksen tekevät ne ehdokkaat, jotka tulevat valituiksi europarlamenttiin tai jotka valitaan varasijalle.

Ilmoitusvelvollisten tulee toimittaa vaalirahoitusilmoitus Valtiontalouden tarkastusvirastolle kahden kuukauden kuluessa siitä, kun vaalien tulos on vahvistettu.

Eurovaalien vaalirahoituksen ennakkoilmoituksia voi tarkastella Valtiontalouden tarkastusviraston VTV:n nettisivuilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aura Sallan ennakkoilmoituksesta käy ilmi muun muassa, että hän on saanut 144  700 euron kampanjabudjettiinsa rahoitusta yksityishenkilöiltä vajaat 44  000 euroa ja yrityksiltä reilut 55  000 euroa.

Salla ei ole saanut ennakkoilmoituksen mukaan kampanjarahoitusta kokoomukselta, mutta omia rahojaan hän käyttää kampanjointiin reilun 21  000 euron edestä.

Salla saa muilta tahoilta rahoitusta kampanjaansa reilun 24  000 euron edestä. Näihin muihin tahoihin lukeutuu muun muassa Pro Markkinatalous -niminen rekisteröity yhdistys, joka tukee Sallaa 10  000 eurolla.

Pro Markkinatalous ry tukee ennakkoilmoitusten perusteella myös lukuisia muita näkyviä eurovaaliehdokkaita.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi