play

AKT lähtee isosti mukaan helmikuun alun laajoihin lakkoihin – mielenilmaus seisauttaa myös satamat

JHL:n va. puheenjohtaja Håkan Ekström (vas.), AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko, PAMin järjestöjohtaja Risto Kalliorinne, IAUn liittosihteeri Sami Rajala ja SLL:n puheenjohtaja Vesa Uuspelto tiedotustilaisuudessa Helsingissä 19. tammikuuta 2024.

JHL:n va. puheenjohtaja Håkan Ekström (vas.), AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko, PAMin järjestöjohtaja Risto Kalliorinne, IAUn liittosihteeri Sami Rajala ja SLL:n puheenjohtaja Vesa Uuspelto tiedotustilaisuudessa Helsingissä 19. tammikuuta 2024. Kuva: Markku Ulander

STT-Lehtikuva

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT osallistuu laajoihin poliittisiin lakkoihin 1.–2. helmikuuta. AKT kertoo, että sen osalta mukana ovat liki kaikki toimialat ja työnseisaukset koskevat noin 160:tä yritystä ja yli 20  000:ta työntekijää.

Mukana ovat kuorma-autoala, linja-autoala, matkahuoltoala, kaupan automiehet, säiliöauto- ja öljytuoteala, matkatoimistoala, terminaalitoiminta, huolinta-ala, huoltokorjaamot, AKT:n Viking Linen työntekijät ja ahtausliikkeiden toimihenkilöt, ahtausala sekä lentokentät.

AKT:n mukaan työtaistelun ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle.

Poliittisella työtaistelulla AKT vastustaa hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia. AKT painottaa, että mieltä ei osoiteta hallitusta tai demokratiaa vaan hallituksen työelämälinjauksia vastaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Hallitus ei ole osoittanut minkäänlaista halua tulla työtekijöitä vastaan. Hallituksen työelämäheikennykset ja sosiaaliturvaleikkaukset ovat kestämättömiä. Työntekijöiden paha olo purkautuu poliittisina mielenilmauksina ja lakkoina, AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko sanoo tiedotteessa.

AKT on mukana myös lentoliikenteeseen kohdistuvassa poliittisessa mielenilmauksessa.

Perjantaina tiedotustilaisuudessa Kokko täsmensi STT:lle, että AKT:n lakolla vastustamat toimet jakaantuvat kolmeen osaan.

Sosiaaliturvaleikkausten ja yksittäisiin työntekijöihin kohdistuvien toimien lisäksi toimet, jotka Kokon mukaan romuttaisivat nykyisen työehtosopimusjärjestelmän, ovat vastustettavien asioiden listalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Näitä kolmea on hirveän vaikea panna tärkeysjärjestykseen, mutta nämä kaikki kolme siellä painavat vaakakupissa, Kokko sanoo.

AKT kertoo, että linja-autoliikenne ja matkahuolto ovat työtaistelutoimien ulkopuolella torstaina 1. helmikuuta, sillä mahdollisimman monelle halutaan antaa mahdollisuus osallistua SAK:n ja STTK:n yhdessä järjestämään STOP Nyt! -mielenilmaukseen Senaatintorilla Helsingissä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi