play

Suomeen saapunut parikymmentä turvapaikanhakijaa Valko-Venäjän kautta, kertoo Migri

Valko-Venäjän kautta tulleet turvapaikanhakijat ovat pääosin saapuneet Suomeen Viron kautta, kerrotaan Migristä.
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Valko-Venäjän kautta tulleet turvapaikanhakijat ovat pääosin saapuneet Suomeen Viron kautta, kerrotaan Migristä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

STT-Lehtikuva

Suomeen on tullut tänä vuonna noin 20 turvapaikanhakijaa, jotka näyttäisivät saapuneen Valko-Venäjän kautta, kerrotaan Maahanmuuttovirastosta (Migri).

Tulosalueen johtaja Kimmo Lehto Migrin vastaanottoyksiköstä kertoo STT:lle, että pääosa näistä paristakymmenestä ihmisestä on saapunut Suomeen Baltian maiden eli käytännössä Viron kautta.

Lisäksi yksittäisiä Valko-Venäjän kautta saapuneita turvapaikanhakijoita on tullut Suomeen muita reittejä, kuten lentokoneella tai Ruotsin kautta laivalla. Heidän kansalaisuuksistaan Lehdolla ei ole tarkempaa tietoa.

Turvapaikanhakijoiden rekisteröinnin yhteydessä on Lehdon mukaan saatu puhuttamalla tai asiakirjoista tietoja, joista voidaan päätellä, että he ovat todennäköisesti tulleet Valko-Venäjältä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Saksalaislehti Welt kertoi torstaina, että Saksa ja Suomi olisivat Puolan rajalla olevien ihmisten pääkohteita. Lehden mukaan EU-komissio on arvioinut näin luottamuksellisessa asiakirjassaan.

Migrin Lehdon tiedossa ei ole, mihin asiakirjaan Welt uutisessaan viittaa. Hänen mukaansa asiaan on siltä osin vaikea ottaa kantaa.

Lehto kuitenkin nostaa esiin, että Valko-Venäjältä Puolaan, Liettuaan ja Latviaan tulleista ihmisistä eniten on ollut irakilaisia.

–  Vastaavasti kun katsotaan, mikä on Suomessa suurin hakijaryhmä, se on irakilaiset. Eli tässä on varmaankin jonkinlainen linkitys tai muu olemassa, Lehto sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hänen mukaansa Migrillä on myös tiedossa, että Liettuassa jotkut turvapaikanhakijat ovat sanoneet, että he haluaisivat Suomeen.

–  Onpa siellä ollut jopa sellainen, joka on vuonna 2015 turvapaikanhakija-aallon aikana ollut täällä, mutta on sitten palannut Irakiin.

Migri ei usko laajaan siirtymään kohti Suomea

Lehto huomauttaa, että ihmisiä on päässyt viranomaisten havaitsematta Puolan läpi Saksaan, koska Saksassa on enemmän Valko-Venäjältä saapuneita kuin Puolassa, Liettuassa ja Latviassa on todettu rajanylittäjiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jos Puolan ja Valko-Venäjän rajalla sekä Saksan ja Puolan rajalla tehtäisiin vielä nykyistä tehokkaampaa rajavalvontaa tai ulkomaalaisvalvontaa, se voisi Lehdon mukaan johtaa siihen, että Valko-Venäjältä saapuvien ihmisten reitti suuntautuisi ainakin osittain muualle.

Lehdon mukaan Suomen viranomaisilla on kuitenkin hyvät tiedot Baltian maiden toiminnasta, eikä hän usko satojen tai tuhansien ihmisten siirtymiseen kohti Suomea.

–  Puhutaan todennäköisesti aika lailla pienemmistä määristä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi