play

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn IS:n presidenttigallupin ykkönen, Mika Aaltola mustana hevosena korkealla

Ilta-Sanomien teettämässä presidenttikyselyssä
kärkisijalla on Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.). LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Ilta-Sanomien teettämässä presidenttikyselyssä kärkisijalla on Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.). LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT-Lehtikuva

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.) on Ilta-Sanomien teettämässä presidenttikyselyssä ykkösenä. Vastaajilta kysyttiin, keitä eri puolueiden mahdollisista ehdokkaista he voisivat kuvitella äänestävänsä vuoden 2024 presidentinvaaleissa.

49 prosenttia vastaajista ilmoitti Rehnin. Vastaajilla oli mahdollisuus valita useita eri ehdokkaita.

Toiseksi suosituin 45 prosentilla oli kaksissa edellisissä presidentinvaaleissa toiseksi jäänyt ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.). Kyselyn yllättävin nimi oli Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola 32 prosentin osuudella. Haaviston ja Aaltolan väliin kiilasivat pääministeri Sanna Marin (sd.) 35 prosentilla ja entinen pääministeri Alexander S tubb (kok.) 34 prosentin osuudella.

Aaltola: Vetää nöyräksi

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kyselyn yllätysnimi Mika Aaltola kommentoi tulosta tuoreeltaan tviitissään.

–  Vetää nöyräksi gallupit. Rehellistä skenaarioiden rakentamista, selkeää analyysiä ja kokemusta arvostetaan. Venäjä-näkemykseni tiedetään, joten eiköhän myös disinformaatiota ala satamaan, koska idänsuhteen suhmurointi on minulle terveen politiikan vastakohta, hän kirjoitti.

Aiemmin mustan hevosen osaa on tyrkytetty presidenttikyselyissä Suomen Yhdysvaltojen suurlähettiläälle Mikko Hautalalle, joka sai nyt 13 prosentin kannatusosuuden.

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi 1  295 ihmistä ja kyselyn virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kysely tehtiin 23.–24. huhtikuuta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi