play

Suomi parantaa koronarokotteiden saatavuutta kehittyvissä maissa 10 miljoonalla eurolla

Suomi kanavoi tukensa kansainvälisen rokoteallianssin Gavin hallinnoiman Covax-mekanismin kautta, jotta rokotteiden tasa-arvoinen kohdennus voidaan varmistaa.  LEHTIKUVA / AFP

Suomi kanavoi tukensa kansainvälisen rokoteallianssin Gavin hallinnoiman Covax-mekanismin kautta, jotta rokotteiden tasa-arvoinen kohdennus voidaan varmistaa. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Suomi on luvannut 10 miljoonaa euroa koronarokotteiden saatavuuden parantamiseen kehittyvissä maissa. Suomi kertoi asiasta virtuaalisessa rokotehuippukokouksessa keskiviikkona.

Suomi kanavoi tukensa kansainvälisen rokoteallianssin Gavin hallinnoiman Covax-mekanismin kautta. Tällä halutaan varmistaa, että koronarokotteiden saatavuutta parannetaan kehittyvissä maissa ja rokotteet kohdennetaan tasa-arvoisesti.

Suomea virtuaalikokouksessa edusti kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.). Hänen mukaansa Suomen tavoitteena on jatkaa Gavin tukemista myös ensi vuonna, koska pandemian vaikutukset ovat pitkäkestoisia.

Lisäksi Suomen hallitus on esittänyt osana vuoden 2021 kolmatta lisätalousarviota 10 miljoonan euron lisärahoitusta kehitysmaiden rokotustarpeisiin korostaen jaon humanitaarisia perusteita. Esitys on sidottu rokoteannoksiin, jotka Suomella jäävät käyttämättä sen osuudesta EU:n rokotehankintojen kokonaisuudessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi