play

Suomi tutkii miehittämättömien ja miehitettyjen ilma-alusten yhteistoimintaa yhdessä Saksan kanssa

STT-Lehtikuva

Suomi tutkii miehittämättömien ja miehitettyjen ilma-alusten yhteistoimintaa yhdessä Saksan kanssa, kertoo Puolustusvoimat.

Tutkimukseen liittyviä testejä ja lentodemonstraatioita järjestetään ensi viikolla Rovajärvellä ja Kemijärvellä. Tutkimuksessa droonit eli kauko-ohjatut miehittämättömät ilma-alukset tuottavat tilannekuvaa tunnistaen ja paikantaen kohteita.

Suomen ja Saksan puolustushallintojen johtamaan tutkimukseen osallistuu Puolustusvoimien mukaan teollisuusyrityksiä molemmista maista.

–  Suomalaisen teollisuuden osallistuminen testeihin vahvistaa kansallista osaamista ja hyödyttää myös muuta Puolustusvoimien tutkimus- ja kehitystoimintaa. Puolustusvoimat saa tutkimusyhteistyöstä ymmärrystä miehittämättömän ilmailun kehityksestä ja pääsee kokeilemaan ja arvioimaan miehittämättömien ja miehitettyjen ilma-alusten yhteistoimintaa suomalaisissa olosuhteissa, Puolustusvoimat kirjoittaa tiedotteessaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miehitettyjen ja miehittämättömien järjestelmien yhteistoiminnalla voidaan Puolustusvoimien mukaan muun muassa parantaa tilannekuvaa, pienentää omiin joukkoihin kohdistuvaa uhkaa, vähentää väsymyksestä ja stressistä johtuvia virhearviointeja sekä parantaa sotilaallista suorituskykyä tilanteissa, joissa ihmisen reagointinopeus ei ole riittävä.

–  Aseteknologian kehitys, sodankuvan muutos ja puolustusratkaisujen pitkät kehitysajat edellyttävät Puolustusvoimien ottavan etupainoisesti haltuun myös sellaisia teknologioita, jotka näkyvät taistelukentällä vasta vuosikymmenien päästä, Puolustusvoimat kirjoittaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi