play

Syyttäjä: Mies soitti iäkkäälle naiselle poliisina esiintyen, sitten tämän pankkitileiltä katosi lähes 34 000 euroa

STT-Lehtikuva

Syyttäjä vaatii rangaistuksia miehelle ja naiselle, jotka syyttäjän mukaan veivät puhelinhuijauksella iäkkäältä naiselta lähes 34  000 euroa. Syytteiden käsittely alkoi torstaina Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan mies soitti naiselle tammikuussa 2020 poliisina esiintyen ja kertoi, että keskusrikospoliisi tutkii rikosta, jossa naisen perhettä on seurattu ja heidän taloonsa on murtauduttu. Puhelussa mies pyysi naisen tilitietoja, tunnuslukuja ja avainlukuja selittäen, että tilisiirtoja täytyisi tehdä naisen omaisuuden turvaamiseksi, syytteessä sanotaan.

Syyttäjän mukaan puhelu kesti yli kaksi tuntia ja sen aikana rahat siirrettiin naisen muilta tileiltä hänen käyttötililleen. Sen jälkeen mies ja nainen siirsivät rahat edelleen omille tileilleen, syytteessä sanotaan.

–  Petoksessa on tavoiteltu huomattavaa oikeudetonta taloudellista hyötyä. Huomioon ottaen tekotavasta ilmenevä erityinen suunnitelmallisuus, uhrin ikä sekä tarkoitus luoda uhriin luottamussuhde poliisina esiintyen, on rikos myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, syyttäjä sanoo haastehakemuksessaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mies sanoo antaneensa pankkitilinsä toisen henkilön käyttöön

Miestä syytetään virkavallan anastuksesta ja törkeästä petoksesta ja naista törkeästä petoksesta. Syyttäjä vaatii molemmille vankeusrangaistusta, joka naisen osalta voi syyttäjän mukaan olla ehdollinen.

Oikeudelle toimittamassaan kirjallisessa ennakkovastauksessa mies kiistää syytteet. Hän sanoo antaneensa toisen henkilön siirtää hänen tililleen rahaa ja nostaa nämä rahat, koska kyseisellä henkilöllä ei itsellään ollut pankkikorttia. Mies kiistää tienneensä, että rahat olisivat olleet peräisin rikollisesta menettelystä.

Nainen ei ole toimittanut oikeudelle ennakkovastausta, josta ilmenisi hänen kantansa syytteeseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi