play

Syyttäjä: Teemu Torssosen syyttämättäjättämistä ei peruta Pekka Katajan murhan yritystä koskevassa jutussa

Torssosen osalta on aiemmin tehty syyttämättäjättämispäätös, eikä lisätutkinta anna syyttäjien mukaan edellytyksiä peruuttaa aiempaa päätöstä. LEHTIKUVA / VALTTERI

Torssosen osalta on aiemmin tehty syyttämättäjättämispäätös, eikä lisätutkinta anna syyttäjien mukaan edellytyksiä peruuttaa aiempaa päätöstä. LEHTIKUVA / VALTTERI

STT-Lehtikuva

Syyttäjät eivät peruuta Jyväskylän entisen kaupunginvaltuutetun Teemu Torssosen syyttämättäjättämistä perussuomalaisten vaalipäällikköön Pekka Katajaan kohdistuneessa murhan yrityksessä.

Syyttämättäjättämispäätöksen kumoamista harkittiin poliisin tekemän lisätutkinnan takia. Syyttäjien mukaan lisätutkinta ei anna edellytyksiä peruuttaa aiempaa päätöstä. Asia jää näin Torssosen osalta aiemman syyttämättäjättämispäätöksen varaan.

Perussuomalaisista erotettu Torssonen oli alkuperäisen esitutkinnan aikana asiassa epäiltynä ja vangittuna. Syyttäjä päätyi tällöin kuitenkin tekemään hänen osaltaan syyttämättäjättämispäätöksen ei näyttöä -perusteella. Torssonen on kiistänyt kaikki häneen kohdistuneet rikosepäilyt.

Asiassa syytteen murhan yrityksestä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta sai nelikymppinen, Torssosta tämän poliittisessa työssään tukenut mies. Hän on kiistänyt liittyneensä hyökkäykseen mitenkään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Paketissa Torssosen ja syytteen saaneen sormenjäljet

Kataja pahoinpideltiin kotonaan Jämsän Jämsänkoskella 17. heinäkuuta 2020. Kaksi miestä tunkeutui aamupäivällä hänen asuntoonsa tekaistun pakettitoimituksen varjolla. Katajalle sanottiin paketin olevan perussuomalaisten puoluetoimistolta.

Kun Kataja avasi oven, tekijät ryntäsivät sisään ja häntä lyötiin useita kertoja päähän vasaralla tai muulla esineellä. Väkivallanteon jälkeen tekijät pakenivat paikalta, mutta paketti jäi asuntoon.

Käräjillä syyttäjän keskeistä näyttöä olivat Katajan asunnosta löytyneestä paketista saadut sormenjäljet, joita tutkimuksissa yhdistettiin syytettyyn mieheen ja Torssoseen. Syyttäjä katsoi, että Torssosen eduskuntavaaliehdokkuuden kariutuminen, johon Kataja oli vaikuttamassa, oli motiivi teolle. Syytteen saanut mies oli toiminut Torssosen tukiyhdistyksen puheenjohtajana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi keväällä 2021 antamassaan tuomiossa, että miehen syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily ja hylkäsi syytteen. Syyttäjä on valittanut käräjätuomiosta hovioikeuteen.

Puoliso kertoi laitteiden ja sim-korttien hävittämisestä

Lisätutkinnassa poliisi kuuli uutena todistajana Torssosen entistä puolisoa, joka oli aiemmin käyttänyt lähiomaisen kieltäytymisoikeutta eikä suostunut todistamaan asiassa. Nainen ilmoitti kesällä 2021 itse poliisille, että haluaa todistaa asiassa. Hän kertoi tapahtumista, joiden perusteella hän päätteli Torssosen olleen osallinen Katajaan kohdistuneeseen väkivallantekoon.

Hän kertoi syyttäjän päätöksen mukaan muun muassa siitä, kuinka puhelimia, tulostimia, papereita, sim-kortteja kuin muita tietoteknisiä välineitä tuhottiin ja hävitettiin tarkoituksellisesti. Hän kertoi osallistuneensa Torssosen pyynnöstä hävittämisiin ja mieltäneensä niiden liittyneen Katajaan kohdistuneeseen väkivallantekoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Syyttäjä toteaa päätöksessään, että kerrotut asiat eivät tuo asiaa sellaista olennaista lisäselvitystä, joka edellyttäisi aiemman päätöksen peruuttamista. Syyttäjä katsoo, että kertomuksen näyttöarvoa heikentää se, että todistaja kertoi asioista vasta vuosi tapahtumien jälkeen, jolloin julkisuudessa esillä olleet tiedot ovat voineet vaikuttaa hänen kertomukseensa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi