play

Tamperelainen musiikkiklubi aloittaa koronapassikokeilun – koronapassin esittäminen lipuntarkastuksen yhteydessä on vapaaehtoista

STT-Lehtikuva

Tamperelainen musiikkiklubi G Livelab aloittaa koronapassikokeilun syyskauden konserteissaan.

Koronapassia kysytään lipuntarkastuksen yhteydessä, ja sen esittäminen on vapaaehtoista.

Koronapassikokeilu toteutetaan yhteistyössä musiikkiklubin omistavan Muusikkojen liiton kanssa ja sen avulla halutaan mahdollistaa kulttuuritapahtumien laajempi avaaminen.

G Livelab Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarela kertoo STT:lle, että G Livelab haluaa koronapassin testaamisella osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun koronapassista ja tapahtuma-alan rajoituksista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kokeiluun liittyy kävijätutkimus, jonka avulla selvitetään asiakkaiden halukkuutta käyttää koronapassia. Kyselyssä kerätään palautetta koronapassin vaikutuksista asiakkaiden turvallisuuden tunteeseen ja haluun käydä konserteissa.

Kokeilusta tehdään myös opinnäytetyö.

Saarelan mukaan Suomen lainsäädäntö ei salli ottaa käyttöön pakollista koronapassia, minkä vuoksi ei voida kysyä, miten pakollinen koronapassi vaikuttaa asiakkaiden kokemuksiin ja turvallisuuden tunteeseen käydä tapahtumissa.

Tutkimuksen tulokset toimitetaan edunvalvontajärjestöjen käyttöön tukemaan koronapassin käyttöönottoa laajemmin tapahtumissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Todistus löytyy Omakannasta

Todistukset saadusta rokotteesta, sairastetusta koronataudista ja voimassa olevista koronatesteistä löytyvät Omakanta-palvelusta.

Saarelan mukaan passin voi näyttää suoraan Omakannasta. Passin voi myös liittää muissa valtioissa käytössä oleviin koronapassisovelluksiin.

Sovellukset muuttavat Omakannasta löytyvät tiedot sellaiseen muotoon, että passin tarkastaja ei näe, onko passi saatu rokotuksen, sairastamisen vai testin kautta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tämä on se oikeudellinen ongelma, että ihmisten terveystietoja ei pidä kysellä. Tämän vuoksi muissa maissa on käytössä applikaatio, Saarela kertoo.

Koronapassin voi näyttää G Livelabin lipuntarkastuksen yhteydessä myös tulosteena tai valokuvana.

G Livelabin kokeilu ei kohdistu alaikäisiin lapsiin.

Saarelan mukaan kokeilu jatkuu ainakin syyskauden ajan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi