play

Tasa-arvovaltuutettu: Sote-uudistuksessa 173 000 työntekijän palkkatiedot siirtymässä palkkasalaisuuden piiriin

STT-Lehtikuva

Tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaaran mukaan sote-uudistuksen myötä 173  000 työntekijän palkkatiedot ovat siirtymässä palkkajulkisuudesta palkkasalaisuuden piiriin.

Tasa-arvovaltuutettu esittää pääministeri Sanna Marinille (sd.) lähettämässään kirjeessä huolensa palkkatietojen julkisuudesta tulevilla hyvinvointialueilla.

Maarianvaaran mukaan näyttää siltä, että julkisen sektorin palkkatietojen julkisuutta ei olla ulottamassa sote-uudistuksen myötä perustettaville hyvinvointialueille.

Taustalla on se, että nimikirjalain mukaista palkkatietojen julkisuutta sovelletaan valtiolla, kunnissa, kuntayhtymissä ja evankelis-luterilaisessa kirkossa. Sitä ei olla kuitenkaan sote-uudistuksessa ulottamassa tuleville hyvinvointialueille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tasa-arvovaltuutetun mielestä tämä on ristiriidassa Marinin hallitusohjelman kanssa.

Sote-valiokunta ei ottanut mietinnössään palkkajulkisuuteen kantaa

Tasa-arvovaltuutettu kertoo tiedotteessa, että hän on sote-uudistuksen valmistelun eri vaiheissa kiinnittänyt huomiota siihen, että palkkatietojen julkisuutta ei olla ulottamassa hyvinvointialueille.

Hän on lausunut asiasta sosiaali- ja terveysministeriölle sekä eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta totesi sote-valiokunnalle antamassaan lausunnossa, että se pitää tärkeänä, että palkkatietojen julkisuus laajennetaan koskemaan myös tulevien hyvinvointialueiden henkilöstön palkkausta.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta ei ottanut kuitenkaan mietinnössään asiaan kantaa.

Hallitusohjelman mukaan perusteettomien palkkaerojen ja palkkasyrjinnän poistamista edistetään lisäämällä palkka-avoimuutta lainsäädännön keinoin. Lisäksi hallitusohjelmassa todetaan, että tasa-arvolakiin lisätään henkilöstön, henkilöstöedustajien ja yksittäisten työntekijöiden oikeuksia ja tosiasiallisia mahdollisuuksia lisätä palkkatietoutta ja puuttua tehokkaammin palkkasyrjintään.

Tasa-arvovaltuutettu pyytää, että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin palkkajulkisuuden ulottamiseksi myös tulevien hyvinvointialueiden henkilöstöön.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi