play

Valkeakoskella järjestetään tänään suruliputus ja hiljainen hetki viikonloppuna surmatun teinitytön muistoksi

Valkeakoskella surmatun teinitytön muistoksi järjestettävä suruliputus on tänään.

Valkeakoskella surmatun teinitytön muistoksi järjestettävä suruliputus on tänään. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

STT

Valkeakoskella järjestetään tänään suruliputus viikonloppuna henkirikoksen uhriksi joutuneen 15-vuotiaan tytön muistoksi. Lisäksi kaupungin kouluissa pidetään aamupäivällä hiljainen hetki.

Valkeakosken kaupungin mukaan kouluissa tarjotaan nuorille keskusteluapua tapauksen käsittelyyn. Apua on tarjolla molemmilla kaupungin yläkouluilla, mutta myös lukiolla, alakouluilla sekä tarvittaessa esiopetuksessa.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että asiasta keskustellaan luokissa ikätasoisesti, jos asia nousee keskusteluun. Muutoin kouluarkea pyritään jatkamaan normaalisti.

Poliisille tehtiin varhain lauantaiaamuna ilmoitus kadonneesta 15-vuotiaasta tytöstä, joka ei ollut palannut yöllä kotiinsa. Tyttö löytyi kuolleena läheisestä metsästä.

Tytön löysivät nuoret, joiden kanssa hän oli viettänyt iltaa. Nuoret soittivat hätäkeskukseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi otti lauantai-iltana kiinni miehen henkirikokseen liittyen. Sunnuntaina poliisi kertoi pidättäneensä miehen epäiltynä taposta ja törkeästä lapsenraiskauksesta. Epäilty on vuonna 2005 syntynyt valkeakoskelaismies.

–  Kyseessä on alaikäiseen kohdistunut erittäin vakava väkivaltarikos, minkä takia poliisi ei uhrin yksityisyyden suojelemiseksi tarkenna tekotapaa tai -paikkaa, rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista sanoi tiedotteessa.

Suomessa on hyvin harvinaista, että alaikäinen joutuu henkirikoksen uhriksi.

Tilastokeskuksen mukaan esimerkiksi viime vuonna vain yksi alaikäinen joutui henkirikoksen uhriksi.

Vuosina 2013–2023 henkirikoksen uhriksi joutui yhteensä 40 lasta.

Poliisi kertoi sunnuntaina, että sille on syntynyt alustava käsitys perjantaina ja lauantain välisen yön tapahtumista.

Poliisi pyysi kuitenkin edelleen silminnäkijähavaintoja Valkeakosken keskustassa, Jyräänmäen ja Naakan alueella perjantain sekä lauantain välisenä yönä noin kello 00–02 liikkuneilta ihmisiltä. Havaintoja voi lähettää osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi.

Poliisi oikoi sunnuntaisessa tiedotteessaan myös sosiaalisessa mediassa tapauksesta kiertäviä virheellisiä tietoja. Poliisin mukaan rikokseen on sosiaalisessa mediassa liitetty ulkomaalaistaustaisia tai ulkomaalaisia ihmisiä. Poliisin mukaan kiinni otetulla epäillyllä ei ole ulkomaalaistaustaa.

Poliisi myös muistutti, ettei tapahtumapaikalta kuvattua materiaalia, jossa mahdollisesti näkyy uhri tai muita ihmisiä, saa levittää sosiaalisessa mediassa tai toisille ihmisille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi