play

Ammattiliitto Pron ja Teknologiateollisuuden työnantajien toimihenkilökiistan sovittelussa ei vielä löytynyt ratkaisua

Sovittelu jatkuu perjantaina 7. tammikuuta. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Sovittelu jatkuu perjantaina 7. tammikuuta. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT-Lehtikuva

Valtakunnansovittelijan johdolla käydyssä Ammattiliitto Pron ja Teknologiateollisuuden työnantajien välisessä sovittelussa ei ole vielä löytynyt ratkaisua teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työriitaan.

Ammattiliitto Pro uhkaa aloittaa ensi viikon perjantaina lakon noin sadassa alan yrityksessä, kertoo Teknologiateollisuuden työnantajat Twitterissä.

Sovittelu jatkuu perjantaina 7. tammikuuta, Ammattiliitto Pro kertoo tiedotteessaan.

–  Työriidan sovittelu on tältä päivältä päättynyt. Vielä ei edellytyksiä sovintoratkaisulle, kirjoittaa Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen Twitterissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sovitteluja käytiin valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingin Bulevardilla.

Teknologiateollisuuden työnantajat hyväksyi neuvottelutuloksen Teollisuusliiton kanssa

Aiemmin päivällä kerrottiin, että Teknologiateollisuuden työnantajayhdistys hyväksyi tiistaina saadun neuvottelutuloksen teknologiateollisuuden työntekijöiden uudesta työehtosopimuksesta. Yhdistyksen hallitus käsitteli asian keskiviikkoaamuna.

Suomen vientiteollisuudelle merkittävän työehtosopimuksen syntyminen vaatii vielä neuvottelutuloksen hyväksymisen Teollisuusliiton hallinnossa. Ratkaisun sisällöstä ei sitä ennen kerrota julkisuuteen. Neuvotteluiden aikana osapuolten väliset erimielisyydet liittyivät palkankorotuksiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Teollisuusliiton hallitus kokoontuu perjantaina kello 13 käsittelemään syntyneitä neuvottelutuloksia, tviittaa Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto. Päätöksistä tiedotetaan kokouksen jälkeen.

Teknologiateollisuuden laajan lakon uhka hälvenemään päin

Tiistaina saavutettu alustava sopu on viitannut siihen, että teknologiateollisuutta uhkaava laaja lakko voi olla peruuntumassa, mutta toimihenkilöiden osalta ei voida vielä huokaista helpotuksesta.

Teollisuusliitto, toimihenkilöitä edustava Ammattiliitto Pro sekä Sähköliitto jättivät teknologia-alalle lakkovaroitukset ennen vuodenvaihdetta. Lakko alkaisi 14. tammikuuta erikseen nimetyillä työpaikoilla, ja se jatkuisi 23. tammikuuta asti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Teknologiateollisuuden työnantajat ja ylempiä toimihenkilöitä edustava YTN pääsivät sunnuntaina sopuun uusista työehtosopimuksista teollisuuteen, suunnittelu- ja konsulttialalle sekä tietotekniikan palvelualalle. Sopimusten piirissä on noin 100  000 palkansaajaa.

Teollisuusliitto hyväksyi Metsä Groupin kanssa solmitun yrityskohtaisen sopimuksen

Teollisuusliitto hyväksyi Metsä Groupin kanssa uudenvuodenaattona saavutetun neuvottelutuloksen uudeksi yrityskohtaiseksi työehtosopimukseksi.

Teollisuusliiton mukaan sopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja noudattaa metsäteollisuudessa käynnissä olevan neuvottelukierroksen linjaa. Sopimuksen piirissä on noin tuhat vaneri- ja sahateollisuuden työntekijää.

Yrityskohtaiset työehtosopimukset hyväksyttiin tänään myös mekaanisen metsäteollisuuden yrityksiin Haka-Wood, Binderhoz Nordic, Vieskan Elementti ja Kotkamills Wood.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi