play

THL: Suomessa on todettu 910 uutta koronatartuntaa – luvussa on mukana myös perjantaina raportoituja tartuntoja

Tämän päivän tartuntaluvussa on mukana tapauksia, jotka teknisen häiriön vuoksi jäivät puuttumaan eilisesta luvusta.
LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Tämän päivän tartuntaluvussa on mukana tapauksia, jotka teknisen häiriön vuoksi jäivät puuttumaan eilisesta luvusta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT-Lehtikuva

Suomessa on tänään raportoitu 910 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 8  132 tartuntaa, mikä on 1  637 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Tämän päivän tartuntaluku pitää sisällään myös perjantaina raportoituja tartuntoja, jotka eivät olleet eilisessä luvussa mukana. THL kertoi eilen virheellisen tartuntaluvun tietojärjestelmänsä laskenta-ajon myöhästymisen takia.

Yhteensä koronavirustartuntoja on koko pandemian aikana raportoitu Suomessa reilut 130  000.

Kahdesti rokotettuja 53 prosenttia

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa noin 4,02 miljoonaa ihmistä eli 72,4 prosenttia koko maan väestöstä, THL kertoo. Toisen annoksen rokotuskattavuus on puolestaan nyt 53 prosenttia eli noin 2,94 miljoonaa ihmistä.

Ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden määrä on noussut eilisestä noin 4  500:lla. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa noin 27  000:lla.

Prosenttiluvuissa on huomioitu koko Suomen väestö, ei vain rokotettava väestö eli yli 12-vuotiaat.

Ilmaantuvuus kasvussa viidessä sairaanhoitopiirissä

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koronavirustartuntojen valtakunnallinen ilmaantuvuusluku 100  000:ta asukasta kohden kahdelta viime viikolta on 147. Tätä edeltävien kahden viikon ajalta ilmaantuvuusluku oli 176. Luvut ovat pyöristettyjä.

Eniten tartuntoja suhteessa väkilukuun on Helsingin ja Uudenmaan (255), Kainuun (215) sekä Varsinais-Suomen (180) sairaanhoitopiireissä.

Vähiten tartuntoja asukaslukuun suhteutettuna on puolestaan Ahvenanmaan (13), Pohjois-Karjalan (28) sekä Satakunnan (40) sairaanhoitopiirien alueilla.

Taudin ilmaantuvuus on kahden viikon tarkastelujaksojen välillä kasvanut viidessä sairaanhoitopiirissä. Kainuussa ilmaantuvuus on nyt 215 (aiemmin 173), Itä-Savossa 138 (95), Vaasassa 138 (99), Kanta-Hämeessä 125 (105) ja Etelä-Pohjanmaalla 91 (78).

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaikissa muissa sairaanhoitopiireissä ilmaantuvuus on laskussa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi