play

THL: 106 uutta koronavirustartuntaa – ilmaantuvuusluku on korkein Husissa ja pyöreä nolla Keski-Pohjanmaalla

Tartuntamäärät ovat viime kahden viikon jaksolla olleet kasvussa.
STT GRAFIIKKA / Miika Immonen

Tartuntamäärät ovat viime kahden viikon jaksolla olleet kasvussa. STT GRAFIIKKA / Miika Immonen

STT-Lehtikuva

Suomessa on raportoitu 106 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 2  067 tartuntaa, mikä on 984 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin tartuntoja raportoitiin 1  083.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 96  569.

Koronaviruksen ilmaantuvuus Suomessa on edelleen nousussa. Kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on hieman yli 37, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli alle 20.

THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa se on yli 64. Ilmaantuvuus on suuri myös Kymenlaakson sairaanhoitopiirissä, jossa ilmaantuvuusluku on reilut 56 ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, jossa se on noin 55.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Alhaisin ilmaantuvuus on Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä, jossa ei ole ollut kahteen viikkoon yhtäkään tartuntaa.

Kajaanissa koronatilanne on huonompi kuin koskaan aiemmin

Kainuun sairaanhoitopiirissä koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 46. Maakunta on koronaepidemian perustasolla Kajaania lukuun ottamatta, kertoo Kainuun sote.

Kainuun soten mukaan Koronan ilmaantuvuus Kajaanissa on noussut huomattavasti suuremmaksi kuin kertaakaan pandemian aikana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kajaani on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa ja koronaviruksen ilmaantuvuus on edelleen kasvussa. Ilmaantuvuusluku kaupungissa on THL:n mukaan tällä hetkellä yli 57.

Kaikki viime viikon tartunnat on saatu kaikki jäljitettyä, Kainuun sote kertoo. Jatkotartuntoja viikonlopun tartuntaryppäästä odotetaan edelleen ilmaantuvan.

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 60,4 prosenttia Suomen väestöstä

Sairaalahoidossa koronavirukseen liittyvän taudin vuoksi Suomessa on tällä hetkellä 41 ihmistä, kertoo THL. Tehohoidossa on yhdeksän ihmistä. Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut yhdellä viime perjantaista. Tehohoidossa on kaksi ihmistä vähemmän kuin perjantaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,35 miljoonaa eli 60,4 prosenttia Suomen väestöstä, THL kertoo. Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä noin 3  000:lla.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt 20,7 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 1,15 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa hieman yli 9  600:lla.

Elokuva-alan keskusjärjestö kritisoi kahden metrin turvaväliä elokuvateattereissa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti perjantaina, että pääkaupunkiseudun nykyisiä kokoontumisrajoituksia jatketaan 10. elokuuta asti. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä päätti jatkaa samanlaisia rajoituksia Lahdessa.

Elokuva-alan yhdistysten keskusjärjestö Suomen Filmikamari ry kritisoi päätöstä kokoontumisrajoituksista tänään julkaisemassaan . Järjestön mielestä pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa elokuvateattereilta vaadittava kahden metrin turvaväli on suhteeton ja epäoikeudenmukainen verrattuna muihin elinkeinoihin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi