play

Suomessa on raportoitu 408 uutta koronatartuntaa – toisen rokoteannoksen saanut yli 53 prosenttia väestöstä

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 1 745 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana, kertoo THL. LEHTIKUVA / Silja-Riikka Seppälä

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 1 745 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana, kertoo THL. LEHTIKUVA / Silja-Riikka Seppälä

STT-Lehtikuva

Suomessa on raportoitu 408 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7  997 tartuntaa, mikä on 1  745 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Lauantaina raportoitu virheellisen pieni uusien koronatartuntojen määrä saattaa THL:n tiedonhallintajohtajan Aleksi Yrttiahon mukaan näkyä vielä jonkin verran lisäyksenä maanantain tartuntaluvussa.

Lauantaina THL raportoi vain 87 uutta koronatartuntaa, mutta lukema ei pitänyt paikkaansa, koska tietojärjestelmän laskenta-ajo oli myöhästynyt. Vastaavasti sunnuntaina raportoitiin peräti 910 uutta tartuntaa. Sunnuntain tartuntaluku piti sisällään myös sellaisia tartuntoja, jotka eivät olleet lauantain luvussa mukana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koko epidemian aikana Suomessa on raportoitu runsaat 130  000 koronatartuntaa.

Koronan ilmaantuvuus suurinta Husin alueella ja Kainuussa

Koronaviruksen ilmaantuvuus on tällä hetkellä suurinta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) ja Kainuun sairaanhoitopiirissä.

THL:n koronakartan mukaan koronan ilmaantuvuusluku on Husin alueella 249 ja Kainuussa 208. Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän sataatuhatta asukasta kohden viimeisten 14 päivän ajalta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viikonlopun aikana Kainuussa todettiin yhdeksän uutta koronatartuntaa.

–  Vaikutelmana on, että tilanne on rauhoittumassa, mutta yhden rauhallisen viikonlopun perusteella ei voi vielä ennustaa, mihin suuntaan tilanne kehittyy, kommentoi Kainuun sote-kuntayhtymän pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari tiedotteessa.

Sairaalahoidossa olevien määrä lähes sama kuin viikko sitten

Suomessa koronaviruksen vuoksi on sairaalahoidossa 101 ihmistä, joista 20 tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä kasvoi kymmenellä perjantaihin verrattuna. Tehohoidossa olevien määrä väheni yhdellä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kun sairaalahoidossa olevien määrää verrataan viikon takaiseen, ovat lukemat pysyneet vakaina. Viime viikon maanantaina sairaalahoidossa oli koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi 97 ihmistä, joista tehohoidossa oli 20.

Toisen rokoteannoksen saanut yli 53 prosenttia väestöstä

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on THL:n mukaan saanut 4,02 miljoonaa ihmistä eli 72,4 prosenttia Suomen väestöstä.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut 2,95 miljoonaa ihmistä. Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on 53,2 prosenttia.

Ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden määrä nousi sunnuntaista noin 800:lla. Toisen rokoteannoksen saaneita on noin 10  400 enemmän kuin sunnuntaina.

Prosenttiluvuissa on huomioitu koko Suomen väestö, ei vain rokotettava väestö eli yli 12-vuotiaat.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi