play

Joka neljäs on saanut kaksi annosta koronarokotetta – tänään Suomessa raportoitu 383 uutta koronatartuntaa ja kaksi uutta koronakuolemaa

Uusia koronatartuntoja on raportoitu 383, kertoo THL. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Uusia koronatartuntoja on raportoitu 383, kertoo THL. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

STT-Lehtikuva

Suomessa joka neljäs on saanut kaksi annosta koronarokotetta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Koronarokotteen kaksi annosta on saanut nyt noin 1,39 miljoonaa ihmistä eli 25 prosenttia väestöstä. Toisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä liki 33  000:lla.

Ensimmäisen rokoteannoksen osalta rokotuskattavuus on nyt 62,8 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 3,48:aa miljoonaa ihmistä. Ensimmäisen annoksen saaneiden raportoitu määrä kasvoi vuorokaudessa lähes 19  000:lla.

Tänään Suomessa on raportoitu 383 uutta koronavirustartuntaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 2  955 tartuntaa, mikä on 1  443 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 98  888.

Kahden edeltävän viikon ajalla tautitapaukset ovat painottuneet koko pandemian aikaa enemmän 20–29-vuotiaiden ikäryhmään. Myös 10–19-vuotiaiden ikäryhmän osuus on korostunut aiempaan verrattuna.

THL tiedotti tänään kahdesta uudesta koronaan liittyvästä kuolemantapauksesta viime keskiviikon jälkeen. Tautiin liittyviä kuolemia on ilmoitettu Suomessa yhteensä 978. Tautiin liittyvien kuolemantapausten määrä perustuu Suomen tartuntatautirekisterin tietoihin, jotka voivat tarkentua takautuvasti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Päijät-Hämeessä on eniten tartuntoja suhteessa asukaslukuun

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 53, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 27. Luvut ovat pyöristettyjä.

Suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, jossa se on yli 114. Ilmaantuvuusluku on korkea myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (88), Kymenlaakson sairaanhoitopiirissä (72) ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (64).

Pienintä ilmaantuvuus on Ahvenanmaalla (3) ja Keski-Pohjanmaan alueella (4).

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koronavirukseen liittyvän taudin vuoksi sairaalahoidossa on Suomessa THL:n mukaan 44 ihmistä, joista tehohoidossa on 10.

Maanantaina sairaalahoidossa oli yhteensä 43 ihmistä, joista tehohoidossa oli kahdeksan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi