play

Hallituspuolueiden puheenjohtajat pääsivät sopuun rasismitiedonannosta – RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ylellä: Ryhmä hyväksyi yksimielisesti tiedonannon

Kuva: Eelis Berglund / Lehtikuva

STT

Hallituspuolueiden puheenjohtajat pääsivät keskiviikkona sopuun hallituksen rasismitiedonannosta. Asiasta kertoi toimittajille pääministeri Petteri Orpo (kok.).

–  Asia on valtioneuvoston listalla huomenna torstaina, Orpo myös kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

Sovusta niin ikään viestipalvelu X:ssä kirjoittanut RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kertoi vievänsä neuvottelutuloksen RKP:n eduskuntaryhmälle. Myöhemmin keskiviikkona RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson kertoi Ylen A-studiossa, että RKP:n eduskuntaryhmä on juuri hyväksynyt hallituksen tiedonannon yksimielisesti.

Tiedonannon on tarkoitus edetä eduskunnan käsittelyyn ensi viikon keskiviikkona. Tiedonannon käsittelyn päätteeksi äänestetään hallituksen tai yksittäisten ministerien luottamuksesta, jos keskustelun aikana on tehty ehdotus epäluottamuslauseen antamisesta valtioneuvostolle tai ministerille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Oppositiosta vihreät ja vasemmistoliitto ovat kertoneet esittävänsä epäluottamusta valtiovarainministeri Riikka Purralle (ps.) ja elinkeinoministeri Wille Rydmanille (ps.).

RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet sanoi Iltalehden keskiviikkoiltapäivästä julkaisemassa haastattelussa, ettei lupaa tukea perussuomalaisia ministereitä eduskunnan luottamusäänestyksissä.

–  En ole ratkaisuani vielä tehnyt, Biaudet sanoi Iltalehdelle.

Biaudet myös toivoo, että saisi rinnalleen useampia RKP:n kansanedustajia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kesäkuussa Biaudet äänesti tyhjää, kun eduskunta äänesti hallitusohjelman tiedonantokeskustelun päätteeksi hallituksen luottamuksesta.

RKP on kytkenyt hallitusyhteistyön jatkamisen mahdollisuuden siihen, kuinka vakuuttavasti tiedonanto osoittaa, ettei Suomessa hyväksytä rasismia missään muodossa.

STT:n lähteen mukaan muut hallituspuolueet paitsi RKP hyväksyivät kompromissin jo tiistaina. Yksi lähde kertoi STT:lle, että käsitykset esimerkiksi vihapuheeseen liittyen hiersivät RKP:n ja perussuomalaisten välillä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Purra on todennut aiemmin, että kun tiedonanto on hyväksytty hallituksen sisällä, niin "vanhojen tonkimisten perässä säntäilyn" ja julkisen epäilyn ja vähättelyn on loputtava.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hallitus nimitti kesällä työryhmän valmistelemaan tiedonantoa yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa. Hallitus on kärvistellyt koko kesän erilaisissa rasismikohuissa, ja tiedonanto saikin kimmokkeen tästä keskustelusta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi