play

Turussa rokotuspaikan hoitajaa uhkaillutta miestä epäillään muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta – mies lähetti uhkaavan viestin Telegramissa ennen tekoa

STT-Lehtikuva

Turussa eilen rokotuspaikalla tapahtunutta hoitajan uhkailua tutkitaan tällä hetkellä virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena ja laittomana uhkauksena, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Tommi Kosunen STT:lle.

Rikosnimikkeet voivat täsmentyä tutkinnan myötä.

Turussa Satakunnantien rokotuspaikalla tapahtui sunnuntaina iltapäivällä välikohtaus, jossa paikalle asioimaan tullut mies uhkasi hoitajaa vakavalla väkivallalla. Poliisi otti teosta epäillyn miehen kiinni.

Poliisi ei vielä kertonut, millaisesta väkivallasta uhkauksessa oli kyse ja oliko epäilyllä mukanaan jotain välineitä, esimerkiksi puukkoa. Tutkinta on vielä alkuvaiheessa, kuten myös epäillyn kuulustelut.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Telegram-viestissä uhkailtiin pippurisumutteen käytöllä

Poliisi kertoi maanantaina iltapäivästä Twitterissä, että epäilty on myöntänyt laatineensa uhkaavan viestin ja julkaisseensa sen viestipalvelu Telegramissa.

Ilta-Sanomat kertoi sunnuntaina, että ennen välikohtausta yhdessä Telegramin keskusteluryhmässä oli julkaistu viesti, jonka julkaisija kertoi aikeestaan mennä rokotuspaikalle.

Käsin kirjoitetussa viestissä uhataan henkilökuntaa C-hepatiitin tartuttamisella ja pippurisumutteen käyttämisellä, mikäli uhkaaja ei saa rokotusmerkintää Omakantaan ilman, että rokotetta oikeasti pistetään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Turun Sanomat puolestaan kertoi, että samaisella rokotusvastaanotolla tapahtui uhkaava tilanne myös marraskuussa. Tuolloin noin 40-vuotias mies käyttäytyi aggressiivisesti ja kävi käsiksi kolmeen henkilöön.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn johtava juristi Matias Nyman kertoo STT:lle, että ammattijärjestön tiedossa ei ole, että hoitajiin kohdistuva uhkailu olisi lisääntynyt koronapandemian aikana.

–  Näin ei onneksi ole ollut. Nämä ovat olleet toistaiseksi yksittäistapauksia, hän sanoo.

Nymanin mukaan pidemmällä aikavälillä on kuitenkin näkynyt se, että ensihoitajiin ja päivystyksen hoitajiin kohdistuu koko ajan enemmän laittomia uhkauksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Se liittyy kuitenkin ehkä muihin syihin kuin koronapandemiaan, hän sanoo.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi