play

Tutkimus: Säännöllinen arkiliikunta voi ehkäistä sydänsairauksia vielä korkeassa iässä

Kevytkin liikunta vähentää ikäihmisten kuoleman ja uusien sydän- ja verisuonitautien riskiä, ilmeni tutkimuksessa.
LEHTIKUVA / Markku Ulander

Kevytkin liikunta vähentää ikäihmisten kuoleman ja uusien sydän- ja verisuonitautien riskiä, ilmeni tutkimuksessa. LEHTIKUVA / Markku Ulander

STT-Lehtikuva

Runsas, arkinen kevyt liikunta ja vähäinen paikallaolo voivat ehkäistä uusien sydän- ja verisuonisairauksien syntymistä vielä korkeassakin iässä, todetaan tuoreessa tutkimuksessa.

Oulun yliopiston ja ODL Liikuntaklinikan tutkimuksen tulokset julkaistiin syyskuun alussa tutkimusartikkelissa.

Tutkimuksen mukaan kevytkin liikunta vähentää ikäihmisten kuoleman ja uusien sydän- ja verisuonitautien riskiä. Riski on tutkimuksen mukaan puolestaan suurempi ikäihmisillä, joilla on vain vähän liikkumista sisältävä elämäntyyli.

–  Aiemmissa iäkkäillä tehdyissä tutkimuksissa on tarkasteltu pääosin fyysisen aktiivisuuden ja paikallaan olon sekä jo todettujen sydänsairauksien välisiä yhteyksiä. Nyt tehty tutkimus osoittaa kuitenkin, että sydän- ja verisuonisairauksia voidaan ennaltaehkäistä vielä varttuneemmassakin iässä, tutkija Miia Länsitie sanoo tutkimustiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tutkija Länsitie arvioi, että tulos voi olla rohkaiseva monelle ikäihmiselle.

Tutkimus toteutettiin vuosina 2013–2015 niin, että 660:llä noin 70-vuotiaalla ihmisellä oli aktiivisuusmittari ranteessaan kahden viikon ajan, ja tutkittavien kuolleisuustietoja seurattiin noin kuusi vuotta alkuperäisen tutkimusaineiston keruun jälkeen.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi