play

Poliisi: Vantaalla Viertolan koulun ampumiseen osalliset 12-vuotiaita – kolme loukkaantunutta, epäilty tekijä otettu kiinni

Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Pertti Mattila, Johanna Latvala, Tuomas Savonen / STT

Kaikki Vantaan Viertolan koulun ampumavälikohtauksen osalliset ovat 12-vuotiaita, kertoo poliisi. Poliisi kertoi aiemmin, että loukkaantuneita on kolme. Lisäksi aiemmin kerrottiin, että epäilty tekijä on otettu kiinni.

Poliisi ei ole kertonut tarkemmin, miten loukkaantuneiden vammat aiheutuivat ja ovatko ne vakavia.

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) sanoi tiistaipäivän alkaneen järkyttävällä tavalla, kun Vantaan Viertolan koululla tapahtui ampumavälikohtaus. Rantanen kommentoi asiaa viestipalvelu X:ssä. Hän sanoo voivansa vain kuvitella sen tuskan ja huolen, jota monessa perheessä tällä hetkellä koetaan.

Myös opetusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) on kommentoinut Vantaan ampumista viestipalvelu X:ssä.

– Järkyttävä uutinen Vantaalta. Seuraamme tilannetta tiiviisti, opetusministeri kirjoitti.

Viranomaiset saivat tiedon Viertolan ampumavälikohtauksesta hieman aamuyhdeksän jälkeen.

Poliisi pyysi aiemmin sivullisia pysymään poissa alueelta ja sisätiloissa. Poliisi samoin varoitti avaamasta ovea tuntemattomille tuolla seudulla.

Viertolan koulu sijaitsee Tikkurilan lähellä Viertolan kaupunginosassa. Noin 800 oppilaan koulu tarjoaa perusopetusta 1.–9.-luokkalaisille. Koulu toimii kahdessa opetuspisteessä, jotka ovat Liljatien opetuspiste ja Jokirannan opetuspiste.

Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomalaisilla on synkät muistot kouluampumisista. Suomessa tapahtui runsaat 15 vuotta sitten kouluissa kaksi kuolonuhreja vaatinutta ampumista, jotka nousivat kansainvälisiksi uutisaiheiksi.

Syyskuussa 2008 kuoli 11 ihmistä, kun nuori mies ampui opiskelijatovereitaan ammattikorkeakoulussa Etelä-Pohjanmaan Kauhajoella. Kauhajoen ampuja oli julkaissut ennen surmatöitä verkkovideon, jossa hän ammuskeli. Poliisi oli haastatellut miestä videon vuoksi, mutta ei ottanut tältä pois aseenkantolupaa.

Itseään ampunut surmaaja kuoli vammoihinsa sairaalassa. Hän oli ampumisen 11. kuolonuhri.

Marraskuussa 2007 menetti henkensä Uudellamaalla Tuusulan Jokelassa yhdeksän ihmistä, kun lukiossa opiskellut nuorukainen ammuskeli koulussaan. Myös tässä tapauksessa tekijä ampui lopulta itseään ja menehtyi myöhemmin vammoihinsa.

Jokelan ampuja oli hänkin julkaissut etukäteen ampumisvideoita verkkoon.

Näiden kahden kouluampumisen arvioitiin horjuttaneen suomalaisten turvallisuudentunnetta, ehkä jopa pysyvästi.

Jokelan ja Kauhajoen surmien jälkeen alkoi keskustelu tekojen syistä. Keskeisiksi aiheiksi nousivat nuorten hyvinvointi, ääri-ideologioiden vaikutus ja aseiden saanti Suomessa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi