play

Henna Virkkunen on Suomen komissaariehdokas

Pääministeri Petteri Orpo (oik.) ja Suomen komissaariehdokas Henna Virkkunen tiedotustilaisuudessa kokoomuksen puoluekokouksessa.

Pääministeri Petteri Orpo (oik.) ja Suomen komissaariehdokas Henna Virkkunen tiedotustilaisuudessa kokoomuksen puoluekokouksessa. Kuva: Kalle Parkkinen/Lehtikuva

Sanna Nikula, Nina Törnudd/STT

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Petteri Orpo haluaa Suomen seuraavaksi EU-komissaariksi odotetusti europarlamentaarikko Henna Virkkusen. Orpo julkisti asian linjapuheessaan kokoomuksen puoluekokouksessa lauantaina Tampereella.

Orpo sanoi puoluekokouksessa, että ratkaisu ei tule yllätyksenä, sillä Virkkunen tunnetaan osaavana ja työteliäänä sekä kotimaassa että Brysselissä.

Orpon mukaan näistä lähtökohdista Suomella on hyvät mahdollisuudet saada seuraavassa komissiossa painava salkku.

Virkkunen valittiin viime sunnuntaina kolmannelle kaudelle EU-parlamentissa. Hän on toiminut myös opetusministerinä sekä hallinto-, kunta- ja liikenneministerinä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pääministerin mukaan Suomen tavoitteita komissiolle ovat turvallisuuden vahvistaminen, kilpailukyvyn parantaminen, biotalouden edistäminen ja suomalaisen ruoantuotannon turvaaminen myös tulevaisuudessa.

Myös kokoomuksen ääniharavaksi hieman ohi Virkkusen eurovaaleissa yltänyt Ulkopoliittisen instituutin entinen johtaja Mika Aaltola oli ilmoittanut olevansa kiinnostunut komissaarin paikasta.

Pääministeri oli huolissaan siitä, että jos Suomi ei saa tavoittelemiaan investointeja, seuraa kuihtumisen kierre ja usko tulevaan karkaa. Hän sanoi siksi käynnistävänsä nyt hallituksen sisällä työn, jonka tavoitteena on hakea uusia keinoja Suomen vetovoiman kasvattamiseksi ja investointien vauhdittamiseksi.

Orpon mukaan niin sanottu kasvun kiihdytyspaketti tarvitaan hallituksen puoliväliriiheen ensi keväänä ja hän odottaa, että se tulee näkymään uutisina uusista investoinneista tulevan vuoden aikana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Me tarvitsemme kansainvälisiä osaajia tekemään työtä, yrittämään ja rakentamaan elämäänsä Suomeen, Orpo sanoi myös.

Orpo kukitettiin aamupäivällä jatkamaan kokoomuksen puheenjohtajana jo viidennelle kaudelle. Hänellä ei ollut vastaehdokkaita puoluekokouksessa.

Aamupäivän esittelypuheenvuorossaan hän painotti puolueen johtamisen olevan ennen kaikkea vaalien välisten aikojen johtamista, mikä on hänen mukaansa kovaa ja arkista työtä.

–  Eivät nämä asiat itsestään tapahdu, ei puolue ole ajelehtiva laiva, joka vain ajelehtii suotuisissa tuulissa kohti seuraavia vaaleja, hän sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kokoomus on Orpon johdolla voittanut kuudet vaalit peräkkäin. Onnistuminen on puheenjohtajan mukaan vaatinut johtamista, valintoja ja kykyä selvitä kriiseistä eteenpäin. Työ ei ole koskaan valmis.

–  Esimerkiksi eurovaalien jälkeisenä aamuna perhe ihmetteli, mitä sinä siellä varhain aamulla kirjoittelet, etkö voisi levätä. Minä kirjoitin ajatuksiani siitä, mitä tehdään seuraavaksi, miten mennään eteenpäin.

Sitä kokoomuksen tulevaa politiikan suuntaa hän linjaa puoluekokousväelle puheessaan iltapäivällä.

Kokoomuksen puoluekokous jatkuu Tampereella sunnuntaihin asti.

Tampere-talossa järjestettävään puoluekokoukseen odotetaan lähes 1  400 osallistujaa, joista noin 850 on äänivaltaista edustajaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi