play

Työryhmä: Valtionhallintoon ilmoituskanava väärinkäytösten ilmoittamiseksi

STT-Lehtikuva

Valtionhallinnon virastoille hankitaan yhteinen sisäinen ilmoituskanava EU-oikeutta koskevien väärinkäytösten ilmoittamiseen, esittää valtiovarainministeriö.

Valtiovarainministeriön työryhmän mukaan kanavalla varmistetaan, että työntekijät ja yhteistyökumppanit voivat ilmoittaa mahdollisista väärinkäytöksistä turvallisesti ja luotettavasti. Virastot voisivat halutessaan käyttää kanavaa myös muiden väärinkäytösten ilmoittamiseen.

–  EU edellyttää, että vähintään 50 työntekijän yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioissa on ilmiantokanava, jossa voi turvallisesti ilmoittaa väärinkäytöksistä, kertoo valtiovarainministeriön finanssineuvos Markus Siltanen tiedotteessa.

Asian valmistelu perustuu EU:n niin sanottuun whistleblower-direktiiviin. Se tarjoaa suojelua henkilöille, jotka ilmoittavat työssään havaitsemistaan EU:n oikeuden rikkomisista tai rikkomisepäilyistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tarkoitus ehkäistä ennalta uhkia

Direktiivin tarkoitus on ehkäistä ennalta yleiseen etuun kohdistuvia uhkia tai vakavia haittoja, kuten korruptiota tai petoksia. Direktiivi pannaan täytäntöön oikeusministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön johdolla valmistellulla lainsäädännöllä.

–  Ehdotamme nyt yhteistä ratkaisua koko valtionhallinnolle. Tämä tekee väärinkäytösten ilmoittamisesta turvallista ja toisaalta helpottaa virastojen työtä, kun kaikkien ei tarvitse tehdä omaa ilmoituskanavaa, Siltanen perustelee.

Keskitetty ulkoinen ilmoituskanava ottaa vastaan kaikki viranomaisten ulkoisiin kanaviin tarkoitetut ilmoitukset ja siirtää ilmoitukset toimivaltaisille viranomaisille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi