play

Presidentinvaalien toisen kierroksen ennakkoäänestys alkaa jo keskiviikkona

Ennakkoäänestys Pekka Haaviston ja Alexander Stubbin välillä alkaa keskiviikkona.

Ennakkoäänestys Pekka Haaviston ja Alexander Stubbin välillä alkaa keskiviikkona. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

STT

Presidentinvaalien toinen kierros pyörähtää nopeasti liikkeelle. Vaalien kakkoskierroksen ennakkoäänestys alkaa jo keskiviikkona.

Helsingin vaalipiirilautakunta laatii toista kierrosta varten uuden ehdokasluettelon, mutta ehdokkaiden äänestysnumerot pysyvät samana kuin ensimmäisellä kierroksella. Mukana ovat kaksi eniten ääniä ensimmäisellä kierroksella saanutta ehdokasta.

Ennakkoäänestys kestää tuttuun tapaan viikon ja päättyy ensi viikon tiistaina.

Toisessa vaalissa käytetään samaa äänioikeusrekisteriä kuin ensimmäisessä vaalissa, eli äänioikeutettuja ovat kaikki Suomen kansalaiset, jotka olivat täyttäneet 18 vuotta viimeistään ensimmäisenä vaalipäivänä. Tuon jälkeen täysi-ikäiseksi tulleet eivät siis pääse vielä äänestämään toiselle kierrokselle presidentistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Varsinainen vaalipäivä on ensi viikon sunnuntaina 11. helmikuuta, ja vaalien tulos vahvistetaan kolmen päivän kuluttua keskiviikkona 14. helmikuuta.

Uuden presidentin kuusivuotinen virkakausi alkaa perjantaina 1. maaliskuuta. Hän antaa tuolloin eduskunnassa juhlallisen vakuutuksen, jossa hän lupaa noudattaa tasavallan valtiosääntöä ja lakeja sekä kaikin voimin edistää Suomen kansan menestystä.

Uuden presidentin juhlallisen vakuutuksen myötä presidentti Sauli Niinistön 12 vuotta jatkunut presidenttikausi päättyy.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi